ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ GINGERBREAD CAKE

     Ξανά εδώ μετά από αρκετούς μήνες απουσίας για να μοιραστώ μαζί σας μια νέα Χριστουγεννιάτικη συνταγή.  Μία συνταγή για gingerbread cake, με πλούσια γεύση και δυνατά αρώματα. Πρόκειται για ένα κέικ πολύ εύκολο, πολύ γρήγορο αλλά ιδιαίτερα νόστιμο, ιδίως για τους λάτρεις του τζίντζερ. Η προσθήκη της μελάσας δίνει έξτρα ένταση, πέρα από τις ωφέλιμες,  για την υγεία, ιδιότητές της (χαμηλές θερμίδες, πηγή σιδήρου).  Αν θέλετε να μυρίσει το σπίτι σας από τα υπέροχα Χριστουγεννιάτικα αρώματα και θέλετε να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα γλυκά των εορτών, τότε αυτή η συνταγή είναι φτιαγμένη για σας.

*Για τα gingerbread cookies επισκέψου ΕΔΩ

**Για τα μαλακά mini gingerbreads με μαρμελάδα επισκέψου ΕΔΩ






ΥΛΙΚΑ

115 γραμ. βούτυρο

115 γραμ. νερό βραστό

150 γραμ. καστανή ή μαύρη ζάχαρη

80 γραμ. μελάσα

1 αυγό

180 γραμ. αλεύρι σκληρό

2 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη

1 κ.γ. κανέλα

1/2 κ.γ. αλάτι

1/2 κ.γ μπέικιν πάουντερ

1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα



ΕΚΤΈΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ ρίχνετε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και προσθέτετε το καυτό νερό, ανακατεύοντας με τον αυγοδάρτη (φουέ) για να λιώσει το βούτυρο.



Έπειτα ρίχνετε τη ζάχαρη, την μελάσα και το αυγό και ανακατεύετε καλά. Ύστερα ρίχνετε το αλεύρι, το τζίντζερ, την κανέλα, το αλάτι, τη σόδα και το μπέικιν παόυντερ και τα ανακατεύετε όλα μαζί. Το μείγμα σας θα είναι αρκετά ρευστό αλλά μην προσθέσετε άλλο αλεύρι.





Βουτυρώνετε μία μακρόστενη φόρμα για κέικ και την στρώνετε με λαδόκολλα για να είναι πιο εύκολο το ξεφορμάρισμα. Ρίχνετε το μείγμα σας και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 45’-50’, μεχρι να είναι αρκετά στητό στο άγγιγμα και να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα.



Το αφήνετε να κρυώσει. Προαιρετικά μπορείτε να λιώσετε  100 γραμ κουβερτούρα και να περιχύσετε το κέικ σας.









Pastry Maker

Ακολουθήστε με στα social media.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου