ΕΠΕΤΕΙΑΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ GINGERBREAD COOKIES (1 ΧΡΟΝΟΣ PASTRYTSIO)



1 χρόνος Pastrytsio!!! 12 μήνες πέρασαν μέσα από 47 συνταγές, πολλές φωτογραφίες και ακόμα περισσότερες ώρες ενασχόλησης. Θυμάμαι την πρώτη μέρα που καθόμουν με τις ώρες μέχρι τις πρώτες ώρες της μέρας προσπαθώντας να φτιάξω ένα προσιτό blog που να αντικατοπτρίζει και να εκφράζει εμένα και τις συνταγές μου. Το πρώτο διάστημα προσπαθούσα να ανεβάζω όσο το δυνατόν πιο γρήγορα συνταγές ώστε να αυξηθεί η επισκεψιμότητα του blog. Δεν άργησε να ανταμειφθεί ο κόπος μου καθώς οι εγγραφές άρχισαν να αυξάνονται με ταχύ ρυθμό.

Καθώς περνούσε ο καιρός οι συνταγές μου άρχισαν να εμφανίζονται και στον www.sintagoulis.gr . Οι επισκέψεις, τότε, είχαν πάρει αυξητική πορεία. Ήταν ένα σημαντικό βήμα καθώς άνθρωποι που δεν με ήξεραν επισκέπτονταν τη σελίδα μου για να συμβουλευτούν τις γλυκές προτάσεις μου. Θυμάμαι ακόμα να συζητάω με φίλους και συγγενείς και να μου μεταφέρουν εντυπώσεις δικών τους φίλων, άγνωστων προς εμένα, λέγοντας ότι είχαν βρει μία καταπληκτική συνταγή και την οποία, όπως εξακριβωνόταν αργότερα, την είχαν δει στο blog μου.

Μια άλλη πρόταση που μου έγινε μέσα σε αυτό τον ένα χρόνο ήταν από μια φίλη μου, η οποία μου ζήτησε, αν μπορώ, να γράφω συνταγές σχετικές με fitness για να τις ανεβάζει στο www.myfit.gr στο οποίο και αρθρογραφεί. Ήταν μια ιδιαίτερη τιμή αλλά και μία πρόκληση καθώς έπρεπε να μελετήσω ένα δύσκολο κομμάτι της ζαχαροπλαστικής. Εξάλλου πόσο εύκολο είναι να μετατρέψεις τα γλυκά που όλοι αγαπάμε σε γλυκά απαλλαγμένα από περιττά λιπαρά, ζάχαρη και τύψεις;

Πέρασε λοιπόν κι άλλο ο καιρός και ήρθε η ώρα να αλλάξω την εμφάνιση του blog μου. Να το προσωποποιήσω περισσότερο, να κάνω πιο εύκολη την αναζήτηση των συνταγών, όπως επίσης και να συνδέσω τους φίλους της σελίδας με τα social media που διαθέτω. Πολλές εργατοώρες ξοδεύτηκαν σε σημείο να πονάνε τα μάτια μου. Ασχολήθηκα με αλλαγές πάνω στον κώδικα του blog χωρίς να έχω την παραμικρή γνώση. Ευτυχώς, το αποτέλεσμα με δικαίωσε. Άλλαξε και το λογότυπο της σελίδας και γι’αυτό θέλω να ευχαριστήσω τη φίλη μου Σοφία που ασχολήθηκε με αυτό και κατέληξε σε αυτό το υπέροχο αποτέλεσμα.

12 μήνες μετά, λοιπόν, και πάνω από 15.000 επισκέψεις και ήρθε η ώρα για να διακριθεί το blog μου στον διαγωνισμό που διοργανώνει το ΒΗΜΑ Gourmet για τους food bloggers. Μέχρι στιγμής βρίσκομαι στους πέντε υποψήφιους για το βραβείο της κατηγορίας των sweet treats. Θα αναδειχθούν δύο τυχεροί σε  κάθε κατηγορία, ένας από την κριτική επιτροπή και ένας από το κοινό, οπότε θα χρειαστώ και τη δική σας βοήθεια. Μείνετε συντονισμένοι για τα νεότερα που έρχονται.

           Μέχρι τότε, και επειδή πλησιάζουν οι γιορτές των Χριστουγέννων αποφάσισα να ανταμείψω την υποστήριξη σας με τα κλασσικά μπισκότα gingerbread με αυγόγλασο (royal icing). Τραγανά μπισκότα με έντονη γεύση και αρώματα για να συνοδεύσετε τον καφέ σας. Επίσης μπορείτε να φτιάξετε το κλασσικό σπιτάκι ή ακόμα και στολίδια για το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας. Το γλάσο είναι εύκολο στην παρασκευή του καθώς χρειάζεται 3 υλικά συν τα χρώματα με τα οποία θα το χρωματίσετε. Απλώνεται με την βοήθεια κορνέ και στεγνώνει αρκετά γρήγορα. Είναι ευκαιρία φέτος να φτιάξετε αυτά τα υπέροχα μπισκότα με την βοήθεια των παιδιών σας ή των φίλων σας.




ΥΛΙΚΑ

550 γραμ. αλεύρι σκληρό
150 γραμ. βούτυρο
100 γραμ. μελάσα
100 γραμ. καστανή ζάχαρη
1 αυγό
1κ.γ. μαγειρική σόδα
1 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
1/2 κ.γ. τριμμένο γαρίφαλο
1/2 κ.γ. αλάτι
1 πρέζα πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι, τη σόδα, τα μπαχαρικά και το αλάτι και το αφήνετε στην ακρή.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάτε με το φτερό το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν ξύνοντας τα πλαϊνά του κάδου, αν χρειάζεται. Προσθέτετε το αυγό και τη μελάσα και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Αλλάζετε το φτερό με τον γάντζο και ρίχνετε σταδιακά τα στερεά υλικά ανακατεύοντας μέχρι να έχετε μια μαλακή ζύμη, σαν πλαστελίνη. Με αλευρωμένα χέρια αφαιρείτε τη ζύμη, την τυλίγετε με μεμβράνη και την βάζετε για 1 ώρα στο ψυγείο.




Όταν περάσει ο χρόνος, την βγάζετε και την ανοίγετε με τον πλάστη σε φύλλο πάχους 2-3 χιλιοστών (τα μπισκότα φουσκώνουν λίγο στο ψήσιμο). Κόβετε στο επιθυμητό σχήμα και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 15 λεπτά περίπου. Τα μπισκότα θα είναι ελαφρώς μαλάκα, θα σκληρύνουν όταν κρυώσουν γι’αυτό προσέξτε μην τα παραψήσετε. Μόλις κρυώσουν εντελώς φτιάχνετε το γλάσο.







ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ)

250 γραμ. άχνη ζάχαρη
Ασπράδι από 1 αυγό
Λίγο νερό
Χρώματα ζαχαροπλαστικής (κατά προτίμηση σε τζελ)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κοσκινίζετε την άχνη και ανακατεύετε μέσα το ασπράδι. Θα πάρετε μια σφιχτή πάστα. Προσθέτετε νερό με ένα κουταλάκι και ανακατεύετε μετά από κάθε προσθήκη. Για να δείτε αν έχετε φτάσει στην ιδανική υφή, δοκιμάζετε να ρίξετε μια κουταλιά από το γλάσο μέσα στο υπόλοιπο. Πρέπει να δημιουργούνται γραμμές οι οποίες να εξαφανίζονται μέσα σε 10-15 δευτερόλεπτα στο υπόλοιπο γλάσο. Τότε το χωρίζετε σε δόσεις και βάφετε την κάθε μία με τα χρώματα της επιλογής σας. Τα βάζετε σε κορνέ και σχεδιάζετε τα επιθυμητά σχέδια πάνω στα μπισκότα σας. Τα αφήνετε να στεγνώσουν και είναι έτοιμα. 




Tip: Το γλάσο επειδή έχει την τάση να στεγνώνει εύκολα, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σαν κόλλα σε περίπτωση που θέλετε να φτιάξετε ένα μπισκοτένιο σπίτι.




Pastry Maker

Ακολουθήστε με στα social media.

Related Posts:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου