ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΚΑΡΙΟΚΕΣ ΜΕ ΤΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΠΟΥ ΠΕΡΙΣΣΕΨΕ


Χρόνια πολλά με χαρά, ευτυχία, αγάπη και πάνω απ’ όλα υγεία μιας και γι’ αυτήν μένουμε στο σπίτι αρκετές μέρες. Πέρασε, λοιπόν, και το Πάσχα και λίγο καταλάβαμε τις ημέρες αυτές. Πολλοί παρομοίασαν το βράδυ της Ανάστασης περισσότερο με το βράδυ της Πρωτοχρονιάς που όλοι μαζεμένοι στα σπίτια περιμένουμε την αλλαγή του χρόνου. Όπως και να ‘χει όμως όλοι προσπαθήσαμε να μπούμε στο κλίμα των ημερών με διάφορους τρόπους και ένας από αυτούς ήταν η ενασχόληση με τα παραδοσιακά πασχαλινά εδέσματα. Κουλουράκια, λαζαράκια, χριστόψωμα μα πάνω απ’ όλα τα παραδοσιακά τσουρέκια είχαν την τιμητική τους και γέμισαν τις σελίδες των social media με γλυκές αναρτήσεις και πολύχρωμες εικόνες (και άδειασαν τα supermarkets από μαγιές και άλευρα).
Ένα από τα προβλήματα που υπάρχει μετά από όλες τις γιορτές είναι οι ποσότητες του φαγητού που μένουν και δεν ξέρουμε τι να τις κάνουμε. Όσον αφορά τα τσουρέκια έχω ανεβάσει στο παρελθόν μια πανεύκολη ΠΟΥΤΙΓΚΑ έτσι ώστε να χρησιμοποιήσετε τα τσουρέκια που περίσσεψαν (λέμε τώρα) ή άρχισαν να μπαγιατεύουν και δεν θέλετε να τα φάτε…. Σήμερα σας έχω άλλη μία πρόταση για να μετασχηματίσετε τα τσουρέκια σας και να τους δώσετε πάλι  ζωή. ΚΑΡΙΟΚΕΣ  λοιπόν. Οι καριόκες πέρα από νόστιμες είναι και μια λύση των ζαχαροπλαστείων να  εκμεταλλεύονται όλες τις πρώτες ύλες τους και να μην πετάνε  τίποτα. Άρα αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να φτιάξουμε καριόκες με διάφορα υλικά και τι καλύτερο από το τσουρέκι με τα αρώματα και τις γεύσεις του που τις ενισχύουμε με λίγα ακόμα υλικά για να έχουμε ένα τέλειο αποτέλεσμα.




ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 22-25 ΚΑΡΙΟΚΕΣ)


400 γραμ. μπαγιάτικο τσουρέκι
150 γραμ. καρύδια
80 γραμ. μέλι
50 γραμ. άχνη
200 γραμ. κρέμα γάλακτος
200 γραμ. κουβερτούρα (γάλακτος κατά προτίμηση)
Χυμός και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2 κ.γ. κονιάκ
400-450 γραμ. κουβερτούρα της επιλογή σας (για την επικάλυψη)




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψιχουλιάζετε με τα  χέρια το τσουρέκι  και αλέθετε τα καρύδια. Λιώνετε την κουβερτούρα. Προσθέτετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύετε με το χέρι μέχρι να πάρετε μια πάστα, σαν ζύμη.





Απλώνετε τη γέμιση πάνω σε μεμβράνη και την τυλίγετε σε σφιχτό ρολό 25 εκ. περίπου. Το τοποθετείτε στην κατάψυξη για 3-4 ώρες ή για ένα ολόκληρο βράδυ. Όταν παγώσει, ανοίγετε την μεμβράνη και το κόβετε σε κομμάτια πάχους 1 εκ. περίπου.






Σε μπεν μαρί  λιώνετε την κουβερτούρα και προσεκτικά με ένα πιρούνι βυθίζετε κάθε κομμάτι στην σοκολάτα, φροντίζοντας να καλυφθεί,  και τινάζετε ελαφρά να φύγει η περιττή σοκολάτα. Τοποθετείτε τα κομμάτια σε ταψί, καλυμμένο με λαδόκολλα. Τέλος, αν σας έχει περισσέψει σοκολάτα μπορεί να φτιάξετε γραμμές πάνω στις καριόκες απλώς βουτώντας το πιρούνι στη σοκολάτα και τινάζοντας το αριστερά-δεξία από πάνω τους. Τις βάζετε στο ψυγείο και μετά από 1 ώρα είναι έτοιμες για κατανάλωση. Διατηρούνται στο ψυγείο, μέσα σε ένα καλά κλειστό δοχείο. Εναλλακτικά μπορείτε να τις καλύψετε όλες με αλουμινόχαρτο.






Pastry Maker

Ακολουθήστε με στα social media.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου