Πουτίγκα Με Πασχαλινό Τσουρέκι, Σοκολάτα Και Μπανάνες

Έχει περισσέψει τσουρέκι από το Πάσχα και έχει μπαγιατέψει; Φυσικά δεν το πετάτε αλλά το κάνετε μία ωραιότατη πουτίγκα με σοκολάτα και φρούτα. Το τσουρέκι σας μαλακώνει από τα υγρά και δίνει τα αρώματα του στην πουτίγκα σας. Στην παρακάτω συνταγή χρησιμοποίησα μπανάνες επειδή είχαν ωριμάσει πολύ και κουβερτούρα πραλίνα. Μπορείτε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσετε βατόμουρα και λευκή ή κουβερτούρα υγείας. Τέλος μπορείτε να προσθέσετε και ξηρούς καρπούς.




ΥΛΙΚΑ

250 γραμ. κουβερτούρα πραλίνα
25 γραμ. βούτυρο (και 10 γραμ. για το άλειμμα της φόρμας)
Τσουρέκι κομμένο σε μικρά τετράγωνα (περίπου 250-300 γραμ.)
2 ώριμες μπανάνες
4 αυγά
600 γραμ. γάλα
25 γραμ. ζάχαρη




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πρώτα βουτυρώνετε ένα πυρίμαχο σκεύος  χωρητικότητας 2 λίτρων. Λιώνετε τα 25 γραμ. βούτυρο με την κουβερτούρα. Αν είναι πολύ πηχτό το μείγμα προσθέστε μια κουταλιά γάλα και ανακατέψτε.

Στρώνετε μια στρώση με τα μισά κομμάτια του τσουρεκιού, κόβετε τη μία μπανάνα και περιχύνετε με τη μισή κρέμα σοκολάτας. Τοποθετείτε τη δεύτερη στρώση με τα άλλα μισά κομμάτια του τσουρεκιού, κόβετε τη δεύτερη μπανάνα και ρίχνετε και την υπόλοιπη σοκολάτα.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη ζάχαρη, τα αυγά και το γάλα και τα ρίχνετε στο ταψί. Αφήνετε 15 λεπτά να μουλιάσει το τσουρέκι και στην συνέχεια ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190οC για μισή ώρα, μέχρι να δημιουργηθεί μια χρυσή κρούστα στην επιφάνεια και να πήξει ελαφρά η κρέμα. Βγάζετε από το φούρνο, αφήνετε 15 λεπτά την πουτίγκα να μείνει και σερβίρετε. Επίσης, σερβίρετε και εντελώς κρύα. Προαιρετικά, μπορείτε να πασπαλίσετε άχνη ζάχαρη.





Tip: Αντί για τσουρέκι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ψωμί μπριός ή πανετόνε.

Pastry Maker

Ακολουθήστε με στα social media.

Related Posts:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου