ΤΡΑΓΑΝΗ GALETTE ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΜΟΥΡΑ


Αφορμή αυτής της συνταγής στάθηκε η ύπαρξη κατεψυγμένων μούρων που είχαν μείνει από τότε που τα πήρα για το SWIRL NEW YORK CHEESECAKE. Επειδή δεν έβλεπα να τα χρησιμοποιώ, αποφάσισα να φτιάξω αυτήν την galette , προσθέτοντας κάτω από τα φρούτα τυρί κρέμα.  Πρόκειται για ένα είδους τάρτας που δεν χρειάζεται ειδική φόρμα, ετοιμάζεται πολύ γρήγορα και εύκολα. Η τραγανή βάση της συμπληρώνεται από την βελούδινη κρέμα ενώ η ελαφρά  γλυκύτητά της έρχεται σε αντίθεση με  την υπόξινη γεύση των μούρων. Φυσικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και φρέσκα φρούτα της επιλογής σας μιας και το καλοκαίρι έχουμε μια αφθονία από φρούτα. Εγώ σας δίνω μια εναλλακτική και από κει και πέρα μπορείτε να πειραματιστείτε με τις γεύσεις  ανάλογα με τα γούστα σας.





ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ)

180 γραμ. αλεύρι σκληρό
100 γραμ. βούτυρο παγωμένο
1 κ.σ.  άχνη ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
3 κ.σ. περίπου κρύο νερό


ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ)

250 γραμ. κατεψυγμένα μούρα (ή φρέσκα φρούτα της επιλογής σας)
2 κ.σ. ζάχαρη (αν τα φρούτα σας δεν είναι ξινά βάλτε 1 κ.σ. ζάχαρη)
1 κ.γ. κορν φλάουρ
Ξύσμα και χυμό από μισό λεμόνι


ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ)

120 γραμ. τυρί κρέμα
2 κ.γ. ζάχαρη       
 1 κρόκο αυγού (με το ασπράδι θα αλείψετε τη ζύμη)






ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Ξεκινάτε με την ζύμη σας. Βάζετε όλα τα υλικά, εκτός από το νερό, σε ένα μπολ και δουλεύετε με τα ακροδάχτυλά σας, τρίβοντας το βούτυρο με το αλεύρι μέχρι να πάρετε ένα ψιχουλιαστό μείγμα. Προσθέτετε λίγο λίγο το νερό και ζυμώνετε ελαφρά μέχρι να πάρετε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια ή το μπολ. Αν σας πέσει παραπάνω νερό, βάλτε λίγο αλεύρι. Τυλίγετε τη ζύμη με μεμβράνη και τη βάζετε για μισή ώρα στο ψυγείο.





Όσο περιμένετε, βάζετε σε ένα μπολ τα υλικά για τα φρούτα και ανακατεύετε καλά. Το αφήνετε στην άκρη και ετοιμάζετε την κρέμα. Με ένα κουτάλι αναμιγνύετε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη και τον κρόκο.









Μόλις περάσει η ώρα βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγετε σε λεπτό στρογγυλό φύλλο πάνω σε καλά αλευρωμένο πάγκο. Μην σας ενοχλεί αν δεν είναι εντελώς στρογγυλό το φύλλο ή έχει σπασίματα στις άκρες. Μεταφέρετε το φύλλο σε λαμαρίνα που έχετε στρώσει με λαδόκολλα και απλώνετε στο κέντρο την κρέμα, αφήνοντας περιθώριο περιμετρικά 3-4 εκ. Ανακατεύετε άλλη μια φορά τα φρούτα και τα ρίχνετε, μαζί με τα υγρά τους, πάνω στην κρέμα. Διπλώνετε τις άκρες προς τα μέσα, αλείφετε με αυγό τη ζύμη και προαιρετικά μπορείτε να ρίξετε αμύγδαλο φιλέ. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για μισή ώρα περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα η ζύμη σας.














Αφήνετε να κρυώσει ελαφρά και κόβετε σε κομμάτια. Συνδυάζεται ιδανικά με παγωτό βανίλια.






Pastry Maker

Ακολουθήστε με στα social media.

1 σχόλιο: