SWIRL NEW YORK CHEESECAKE ΜΕ ΒΑΤΟΜΟΥΡΑ

Φεβρουάριος, ο αγαπημένος μήνας των ερωτευμένων αφού μπορούν να γιορτάσουν τον έρωτα τους λίγο παραπάνω από τις άλλες μέρες, κακομαθαίνοντας το έτερον ήμισυ με ρομαντικά γεύματα και δώρα. Τι καλύτερο λοιπόν από το να ολοκληρώσετε το ρομαντικό δείπνο σας με ένα κομμάτι cheesecake με βατόμουρα! Όχι όμως οποιοδήποτε cheesecake αλλά ένα new York cheesecake, δηλαδή ψημένο στο φούρνο. Γεμάτη γεύση, με αντιθέσεις, βελούδινη υφή αλλά παρόλα αυτά  ένα γλυκό εύκολο και φυσικά στο χρώμα του πάθους. Το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι το ψήσιμο, θέλει σχετικά χαμηλή θερμοκρασία για αρκετή ώρα ενώ ψήνεται σε «ζεστό μπάνιο» (θα εξηγήσω παρακάτω) για να κρατήσει την υγρασία του.






ΥΛΙΚΑ

160 γραμ. μπισκότα τύπου digestive
80 γραμ. βούτυρο λιωμένο
150 γραμ. βατόμουρα κατεψυγμένα ( ή μούρα της αρεσκείας σας)
100 γραμ. ζάχαρη
500 γραμ. τυρί κρέμα
1 μεγάλο αυγό
Ξύσμα και χυμό από μισό λεμόνι
           1/2 κ.γ. έλαιο βανίλιας




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινάτε με τη βάση του μπισκότου. Θρυμματίζετε τα μπισκότα και ρίχνετε το λιωμένο βούτυρο ανακατεύοντας καλά. Στρώνετε με το μπισκότο τη βάση και καλύπτετε 2 εκ. από  τα πλαϊνά μια αποσπώμενης φόρμας 18 εκ. και τη βάζετε στο ψυγείο.






Φτιάχνετε τη σάλτσα από βατόμουρα. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζετε τα βατόμουρα μαζί με μια κουταλιά της σούπας από τη ζάχαρη. Σε χαμηλή φωτιά ανακατεύετε να λιώσει η ζάχαρη και να βράσει το μείγμα για δέκα λεπτά περίπου. Το αφήνετε 5 λεπτά να κρυώσει και το περνάτε από ψιλή σήτα για να ξεχωρίσετε τα σποράκια από τα βατόμουρα.




Σε ένα μπολ χτυπάτε με το μίξερ χειρός το τυρί κρέμα με την υπόλοιπη ζάχαρη, προσθέτετε το αυγό και στη συνέχεια το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και τη βανίλια. 




Βγάζετε τη φόρμα από το ψυγείο και αδειάζετε το μείγμα τυριού. Στην επιφάνεια μοιράζετε με ένα κουτάλι  τη σάλτσα βατόμουρο και με ένα μαχαίρι επάλειψης δημιουργείται κύματα, αναμειγνύοντας ελαφρά τα δύο μείγματα.








Τοποθετείτε την φόρμα σε ένα ελαφρώς μεγαλύτερο ταψί το οποίο γεμίζετε με νερό (το λεγόμενο «ζεστό μπάνιο»), ώστε να μην ξεπερνάει τη μέση της φόρμα σας. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150οC για 1 ώρα. Σβήνετε τον φούρνο και το αφήνετε για ακόμα 15’ λεπτά, με ελαφρώς ανοιχτό τον φούρνο. Το βγάζετε από τον φούρνο, το αφήνετε να κρυώσει εντελώς και το βάζετε στο ψυγείο για 4-5 ώρες ή για ένα ολόκληρο βραδύ. Ξεφορμάρετε και σερβίρετε.



Pastry Maker

Ακολουθήστε με στα social media.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου