ΓΕΥΜΑ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ FOOD BLOGGERS AWARDS ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ GOURMET



Η πρόσκληση έγραφε «9 Δεκεμβρίου 2016, στη 1 μ.μ., στο ALBION του Παλαιού Ψυχικού». Η μέρα που όλοι οι υποψήφιοι food bloggers περίμεναν, έφτασε. Ακριβώς στη 1 μ.μ. βρισκόμουν έξω από το ALBION. Έπιασα τον εαυτό μου να ανεβάζει παλμούς από την αγωνία και την ανυπομονησία. Τα χέρια μου είχαν αρχίσει να ιδρώνουν παρά το κρύο της εποχής. Τράβηξα την μεγάλη πόρτα της εισόδου, μπήκα μέσα και αντίκρυσα αρκετούς από τους υποψήφιους, τους εκπροσώπους του περιοδικού ΒΗΜΑ Gourmet, το οποίο διοργανώνει για δεύτερη χρονιά τα βραβεία για τους καλύτερους Food Bloggers, όπως και τους χορηγούς των βραβείων.


Με καλωσόρισε ο υπεύθυνος των social media κ. Γκανάς, φωτογραφήθηκα στο stand του περιοδικού και πήρα το ποτό μου, ένα μείγμα με βάση το aperol spritz, ιδανικό για την ώρα και την περίσταση. Επίσης, λειτουργούσε βοηθητικά στην αμηχανία καθώς είχα απασχολημένα τα χέρια μου. Σαφώς καλύτερα με ένα ποτήρι στο χέρι παρά να μην ξέρω τι να τα κάνω και πώς να σταθώ, φανερώνοντας την αμηχανία μου.










Η αμηχανία άρχισε να διαλύεται όταν με πλησίασε η διευθύντρια του περιοδικού κυρία Σουφλέρη με την οποία είχα μια σύντομη αλλά πολύ περιεκτική συζήτηση γύρω από το blog μου και τα βραβεία. Φυσικά σαν οικοδέσποινα έπρεπε να φροντίσει όλους τους καλεσμένους της. Είχα την ευκαιρία, αργότερα, να συνομιλήσω μαζί της ακόμα και για θέματα εκτός του διαγωνισμού.

Έπειτα γνώρισα την food blogger Μαρία Καλογεροπούλου από το MagiaCook. Με πλησίασε πρώτη, μιλήσαμε αρκετά, φωτογραφηθήκαμε μαζί και ανταλλάξαμε απόψεις. Εκείνη είναι υποψήφια στην κατηγορία του παραδοσιακού φαγητού. Πραγματικά αξίζει να επισκεφτείτε το blog της και φυσικά να την ψηφίσετε στην κατηγορία της.






Μετά από μια ομαδική φωτογραφία στην αυλή του ALBION, ήρθε η ώρα να καθίσουμε στο τραπέζι μας. Τα τραπέζια ήταν χωρισμένα ανά κατηγορία έτσι ώστε να έχουν την ευκαιρία οι συνυποψήφιοι να συνομιλήσουν μεταξύ τους αλλά και με τον εκπρόσωπο του χορηγού κάθε κατηγορίας όπως και με εκπροσώπους από το περιοδικό. Στη κάθε θέση μας περίμενε ένας φάκελος με τις οδηγίες του διαγωνισμού και πληροφορίες για το προϊόν του χορηγού.

Στη κατηγορία των sweet treats χορηγός ήταν το αλεύρι Robin Hood. Η χαρά μου ήταν απερίγραπτη αφενός γιατί πρόκειται για μια πρώτη ύλη που μας αφήνει πολλά περιθώρια δημιουργίας και αφετέρου γιατί πρόκειται για ένα αλεύρι που χρησιμοποιώ σχεδόν σε όλες τις συνταγές μιας και είναι ένα σκληρό αλεύρι το οποίο κάνει, πραγματικά, για όλες τις χρήσεις, δίνοντας άριστα αποτελέσματα στις δημιουργίες μου. Είναι ένα μυστικό που δεν μπορούσα να αποκαλύψω για να μην κάνω διαφήμιση, αλλά τώρα ήρθε η ώρα να σας το εκμυστηρευτώ. Στις επόμενες συνταγές που θα ακολουθήσουν θα το βλέπετε ακόμα και στις φωτογραφίες.



Για να επιστρέψω λοιπόν, στο γεύμα, ήταν η ώρα να αρχίσουν να σερβίρονται τα πιάτα. Την υπέροχη σαλάτα με μοτσαρέλα και λαχανικά διαδέχτηκε η εξαιρετική ταλιάτα μόσχου black angus με ρόκα και παρμεζάνα. Το θεσπέσιο αυτό γεύμα ολοκληρώθηκε με μια ποικιλία γλυκών που περιλάμβανε τιραμισού με έντονη γεύση καφέ, σάλτσα φράουλας με μαρέγκα, τάρτα σοκολάτας και ατομικά ζυμαράκια με πραλίνα. Σε όλη τη διάρκεια του γεύματος παρέα μας έκανε το λευκό κρασί «Ο Κανένας», κρασί που είχα την τύχη να έχω δοκιμάσει στο πρόσφατο παρελθόν.






Στο τραπέζι μας καθόταν η εκπρόσωπος του «Robin Hood», κυρία Πασσαλή, η διευθύντρια του διαφημιστικού τμήματος κυρία Πρωτοπαπαδάκη και ο διευθυντής του τμήματος marketing κύριος Γεώργας. Και οι τρεις άνθρωποι ήταν ευγενικοί, πρόσχαροι, προσιτοί και με χιούμορ. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να νιώσω πολύ άνετα. Οι συζητήσεις με τους υπεύθυνους και τους συνδιαγωνιζόμενούς μου περιστρέφονταν γύρω από διάφορα θέματα.

Σιγά σιγά οι υπόλοιποι συνδαιτυμόνες μου άρχισαν να αποχωρούν. Έτσι μετά από 3,5 γεμάτες ευχάριστες στιγμές, συζητήσεις και φαγητού ώρες ήρθε η ώρα να αποχωρήσω κι εγώ από αυτή την όμορφη εκδήλωση. Ήταν η στιγμή που άρχιζε επισήμως το διαγωνιστικό κομμάτι των υποψηφίων το οποίο θα κρατήσει μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου. Μέσα σε αυτό το διάστημα καλούμαστε να εκτελέσουμε όσες συνταγές θέλουμε, χρησιμοποιώντας τον χορηγό μας. Στο τέλος θα ανακηρυχτούν δύο νικητές από κάθε κατηγορία, ένας από την κριτική επιτροπή και ένας από την ψηφοφορία του κοινού. Γι’ αυτό σε αυτό το σημείο θα ζητήσω την ψήφο σας στην κατηγορία «Sweet Treats». ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΜΕ ΤΟ EMAIL ΣΑΣ στη διεύθυνση http://www.tovima.gr/vimagourmet/foodblogawards16. Κοινοποιείτε τις συνταγές που σας αρέσουν στα social media σας και ενημερώνετε φίλους και γνωστούς για τον διαγωνισμό. Θα ήθελα να μου αφήνετε τα σχόλια σας, τις προτάσεις και τις ερωτήσεις σας.

 Ακολουθήστε με, λοιπόν, σε αυτό το τρίμηνο γευστικό ταξίδι!






Pastry Maker

Ακολουθήστε με στα social media.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου