ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΜΕ ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΚΑΙ ΠΑΠΑΡΟΥΝΟΣΠΟΡΟ

                Η αφορμή αυτής της συνταγής ήταν η επιθυμία μιας φίλης μου, της Σοφίας, η οποία ήθελε λεμονάτα μπισκότα και γλυκά επειδή δεν της αρέσει η σοκολάτα. Πρόσθεσα, βέβαια, λίγο τζίντζερ και παπαρουνόσπορο για να δώσω μία επιπλέον σπιρτάδα στο μπισκότο. Είναι εύκολα στην παρασκευή τους, ιδανικά για το καλοκαίρι και για όσους τους αρέσουν οι λεμονάτες γεύσεις. Φυσικά, μπορείτε να αντικαταστήσετε το λεμόνι με πορτοκάλι.




ΥΛΙΚΑ (για 15 περίπου μπισκότα)

240 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. αλάτι
150 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
210 γραμ. ζάχαρη
1 αυγό
1 κρόκος αυγού
1 1/2 κ.γ. χυμός λεμονιού
1/2 κ.γ έλαιο βανίλιας
Ξύσμα από 1 λεμόνι
10 γραμ. φρεσκοτριμμένο τζίντζερ
2 κ.σ. παπαρουνόσπορος
1/2 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 180οC και στρώνετε δύο λαμαρίνες με λαδόκολλα.

Στον κάδο του μίξερ ρίχνετε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και το τζίντζερ και με το φτερό χτυπάτε τα υλικά να αφρατέψουν, ξύνοντας ανά περιόδους τα τοιχώματα του κάδου. Προσθέτετε το αυγό, συνεχίζοντας το ανακάτεμα και έπειτα ρίχνετε και τον κρόκο. Μετά ρίχνετε τον χυμό λεμονιού και το έλαιο βανίλιας.

Χαμηλώνετε την ταχύτητα και προσθέτετε σταδιακά το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το αλεύρι και τον παπαρουνόσπορο και ανακατεύετε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Με το κουτάλι του παγωτού παίρνετε μπάλες από το μίγμα, τις ρίχνετε μέσα στο πιάτο με την άχνη ζάχαρη και τις γυρίζετε ώστε να καλυφθούν από την άχνη. Τις βάζετε στο ταψί αφήνοντας μεγάλη απόσταση από τη μία μπάλα στην άλλη γιατί τα μπισκότα θα απλώσουν κατά το ψήσιμο και τα ψήνετε για 10-12 λεπτά μέχρι να δείτε να παίρνουν χρώμα οι άκρες. Μην φοβηθείτε που το κέντρο είναι ακόμα πολύ μαλακό, μόλις κρυώσουν τα μπισκότα σφίγγουν. Έτσι κι αλλιώς από μόνα τους τα συγκεκριμένα μπισκότα είναι μαλακά.


             Tip: Μόλις κρυώσουν μπορείτε να τα πασπαλίσετε με άχνη ζάχαρη.





Pastry Maker

Ακολουθήστε με στα social media.

2 σχόλια:

  1. Τα πιο νόστιμα μπισκότα!!Αυτή ή γεύση πραγματικά είναι συγκλονιστική! Συγχαρητήρια και ευχαριστούμε που μοιράστηκες μια τόσο υπέροχη συνταγή! Συνέχισε να μας δίνεις τόσο γλυκές ιδέες! ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή