ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΠΡΩΙΝΟ 2 ΣΕ 1 (PANCAKES ΚΑΙ CINNAMON ROLLS)

Pancakes ή cinnamon rolls; Ένα ερώτημα που ταλανίζει, βασανίζει θα έλεγα, τους απανταχού λάτρεις του brunch. Ξέρω ξέρω είχα και brunch στο χωριό μου. Όπως και να’ χει όμως η επιλογή υπάρχει για να μας βάζει σε διλήμματα. Και τι συμβαίνει όμως όταν θέλουμε ταυτόχρονα και τα δύο; Σας έχω τη ΛΥΣΗ. Pancake φούρνου με γέμιση cinnamon roll. Ο συνδυασμός απλά υπέροχος, γεμάτος γεύσεις που αλληλοσυμπληρώνονται και έντονα αρώματα. Πολύ εύκολο στην δημιουργία του, με απλά υλικά, φτιάχνεται μέσα σε 20 λεπτά και ψήνεται μέσα σε ένα μισάωρο, άρα σε μια ώρα έχετε φτιάξει πρωινό για όλη την οικογένεια (ή για σας μόνο). Ιδανικό για τα κυριακάτικά πρωινά ή ακόμα και για κάθε μέρα, ιδίως αυτές τις μέρες που μένουμε σπίτι και κάθε μέρα είναι σαν Κυριακή. Για να απογειώσουμε τη γεύση στο τέλος φτιάχνουμε και ένα απλό γλάσο για να δέσει όλες τις γεύσεις μαζί.




ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ CINNAMON ROLL)

120 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
100 γραμ. ζάχαρη καστανή
65 γραμ. καρύδια χοντροκομμένα
1 κ.σ. αλεύρι
1 κ.γ. αλάτι
3 κ.γ. κανέλα


ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ ΤΟ PANCAKE)

360 γραμ. αλεύρι σκληρό
200 γραμ. ζάχαρη κρυσταλλική
4 κ.γ μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. αλάτι
340 γραμ. γάλα
2 αυγά
1/2 κ.γ. έλαιο βανίλιας
120 γραμ. βούτυρο λιωμένο




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πρώτα ξεκινάτε με την γέμιση. Βάζετε όλα τα υλικά της γέμισης σε ένα μπολ και με ένα πιρούνι τα ανακατεύετε να γίνουν μια πάστα σχεδόν. Την αφήνετε στην άκρη.




Έπειτα φτιάχνετε το pancake.  Σε ένα μπολ ανακατεύετε με το σύρμα το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε το γάλα με τα αυγά και τη βανίλια. Ρίχνετε τα υγρά μέσα στο μπολ με τα στερεά και ανακατεύετε με το σύρμα ίσα ίσα να ενωθούν. Τότε προσθέτετε και το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα.






Σε ένα βουτυρωμένο ταψί ή πυρέξ ρίχνετε το μισό μείγμα και από πάνω σκορπάτε τη μισή γέμιση απλώνοντας της σε όλο το ταψί με μια οδοντογλυφίδα. Ρίχνετε από πάνω το άλλο μισό μείγμα και τέλος την υπόλοιπη γέμιση απλώνοντας της με τον ίδιο τρόπο. Ψήνετε για 25-30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC.






Μόλις είναι έτοιμο, το αφήνετε να σταθεί 10 λεπτά και  ανακατεύετε σε ένα μπολάκι 75 γραμ. άχνη, 1-2 κ.γ. και 100 γραμ. τυρί κρέμα και περιχύνετε το γιγαντιαίο pancake σας.



Pastry Maker

Ακολουθήστε με στα social media.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου