ΥΓΙΕΙΝΑ COOKIES ΜΕ ΒΡΩΜΗ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΑ BLONDIES ΜΕ ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ, ΧΩΡΙΣ ΑΛΕΥΡΙ


Το τελευταίο διάστημα προσέχω τη διατροφή μου αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν οι στιγμές που επιθυμώ ένα γλυκό. Οπότε αποφάσισα να φτιάξω και να σας παρουσιάσω δύο γλυκά υγιεινά, εύκολα, γρήγορα, με απλά υλικά και πάνω απ’ όλα  νόστιμα και γευστικά. Αν και  τα βήματα των συνταγών έχουν ανέβει στο FACEBOOK και το  INSTAGRAM (αν δεν έχετε κάνει FOLLOW, κάντε το τώρα!!!), ανεβάζω αυτό το post με περισσότερες λεπτομέρειες.






COOKIES ΜΕ ΒΡΩΜΗ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΑ




ΥΛΙΚΑ

2 φλιτζάνια βρώμη
2 ώριμες μπανάνες
80 γραμ. σταγόνες σοκολάτας
30 γραμ. χοντροκομμένα καρύδια (ή ό,τι άλλο ξηρό καρπό ή αποξηραμένο φρούτο θέλετε)
Προαιρετικά 2 κ.σ. φυστικοβούτυρο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

         Αλέθετε ελαφρά τη βρώμη και λιώνετε τη μπανάνα με ένα πιρούνι. Ρίχνετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύετε να γίνουν μία μάζα. Με το κουτάλι του παγωτού φτιάχνετε μπαλάκια και τα τοποθετείτε σε ταψί, πάνω σε λαδόκολλα. Μετά παίρνετε ένα ποτήρι, βάζετε τον πάτο του μέσα σε άχνη και πατάτε τα μπαλάκια να πλατύνουν. Ψήνετε τα μπισκότα σας  στους 180οC για 10-15 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα.











BLONDIES ΜΕ ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ (ΧΩΡΙΣ ΑΛΕΥΡΙ)




ΥΛΙΚΑ

270 γραμ. φυστικοβούτυρο
110 γραμ. μέλι
1 αυγό
1/2 κ.γ μαγειρική σόδα
1 πρέζα θαλασσινό αλάτι
80 γραμ. σταγόνες σοκολάτας


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ και με τη βοήθεια μιας σπάτουλας ενώνετε όλα τα υλικά (εκτός από τη σοκολάτα) μέχρι να έχετε ένα κρεμώδες μείγμα. Ύστερα ανακατεύετε και τη σοκολάτα. Ρίχνετε το μείγμα σε ταψί 20Χ20 εκ. που έχετε στρώσει με λαδόκολλα και το ισιώνετε. Προαιρετικά μπορείτε να σκορπίσετε στην επιφάνεια ανθό αλατιού. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 20 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα χρυσοκάστανο χρώμα. ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ να αφήσετε τα blondies να κρυώσουν εντελώς πριν τα κόψετε και τα σερβίρετε αλλιώς θα σας διαλυθούν όσο είναι ζεστά.











Pastry Maker

Ακολουθήστε με στα social media.

1 σχόλιο: