CHEESECAKE ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ


Η ώρα για τους λάτρεις της κολοκύθας έφτασε. Το φθινόπωρο είναι ο μήνας που μπορεί κάποιος να προμηθευτεί τις κολοκύθες του για να φτιάξει πίτες, σούπες, κρέμες, ακόμα και κέικ. Για μεγαλύτερη ευκολία η εταιρία ΑΓΡΟΚΗΠΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗ κυκλοφορεί σε συσκευασίες των 400 γραμμαρίων έτοιμη κομμένη κολοκύθα στον ατμό (λατρεύω τέτοιου είδους ευκολίες!). Σήμερα, λοιπόν θα σας παρουσιάσω ένα cheesecake (αγαπημένο!) με κολοκύθα και καραμέλα, που δεν χρειάζεται ψήσιμο. Ανάλαφρο, γευστικό και αρωματικό, ό,τι πρέπει για τα φθινοπωρινά απογεύματα.




ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ)

400 γραμ. συσκευασμένη κολοκύθα ΑΓΡΟΚΗΠΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗ
1 φλ. νερό
2 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. τριμμένο γαρύφαλλο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινάτε βάζοντας τα κομμάτια της κολοκύθας σε μια κατσαρόλα με το φλιτζάνι νερό και τη ζάχαρη και τα αφήνετε να βράσουν, να βγάλουν όλα τα υγρά τους και να εξατμιστούν. Λίγο πριν εξατμιστούν εντελώς, αποσύρετε από το μάτι και με ένα πιρούνι πολτοποιείτε τα κομμάτια. Προσθέτετε τα μπαχαρικά και συνεχίζετε το βράσιμο, ανακατεύοντας, μέχρι να έχετε μια κρέμα χωρίς υγρά. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει εντελώς. Θα πάρετε περίπου 350 γραμ. πουρέ κολοκύθας, όσο χρειάζεται η συνταγή.






ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ ΤΟ CHEESECAKE)

300 γραμ. μπισκότα digestive
150 γραμ. βούτυρο λιωμένο
400 γραμ. τυρί κρέμα
350 γραμ. πουρέ κολοκύθας
1/2 φλ. άχνη ζάχαρη






ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινάτε αλέθοντας τα μπισκότα σε σκόνη. Λιώνετε το βούτυρο και σε ένα μπολ ανακατεύετε το τριμμένο μπισκότο με το βούτυρο. Στρώνετε τη βάση και τα πλαϊνά από μια λυόμενη φόρμα 20 εκ. με το μπισκότο φροντίζοντας να απλωθεί ομοιόμορφα σε όλα τα σημεία. Το βάζετε στο ψυγείο να παγώσει.

Όση ώρα περιμένετε, φτιάχνετε τη γέμιση. Στον κάδο του μίξερ χτυπάτε το τυρί κρέμα να μαλακώσει με τη βανίλια και την άχνη ζάχαρη και έπειτα ρίχνετε και τον πουρέ της κολοκύθας ανακατεύοντας. Απλώνετε το μείγμα πάνω από το μπισκότο. Αφήνετε το cheesecake στο ψυγείο να παγώσει για 4-5 ώρες.








ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ)


250 γραμ. ζάχαρη
200 γραμ. κρέμα γάλακτος
1 πρέζα ανθός αλατιού


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα ψηλό τηγάνι λιώνετε σταδιακά (κουταλιά-κουταλιά) τη ζάχαρη με μια ξύλινη κουτάλα και μόλις πάρει ένα σκούρο χάλκινο χρώμα ρίχνετε με πολλή προσοχή την κρέμα γάλακτος που έχετε ζεστάνει, ανακατεύοντας για 1-2 λεπτά ακόμα μέχρι να πήξει ελαφρά. Πρέπει να προσέξετε γιατί θα φουσκώσει η καραμέλα μόλις ρίξετε την κρέμα γάλακτος. Κατεβάζετε από το μάτι, ρίχνετε τον ανθό αλατιού και την αφήνετε να κρυώσει εντελώς.

            Βγάζετε το cheesecakeαπό το ψυγείο, αφαιρείτε τη φόρμα και περιχύνετε την καραμέλα, απλώνοντας την με προσοχή σε όλη την επιφάνεια, αφήνοντας την να χυθεί στο πλάι. Μπορείτε να στολίσετε το cheesecake me λίγη σαντιγί και καρύδια πεκάν.






Pastry Maker

Ακολουθήστε με στα social media.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου