CRUMBLE ΒΡΩΜΗΣ ΜΕ ΒΑΤΟΜΟΥΡΑ ΚΑΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΒΕΡΙΚΟΚΟ


Η σημερινή συνταγή είναι ένας συνδυασμός μπάρας δημητριακών και τάρτας. Μπορείτε να το απολαύσετε το πρωί για ένα δυνατό ξεκίνημα, να το πάρετε μαζί σας στη δουλειά για να σας δώσει ενέργεια η απλώς να το συνοδεύσετε με τον καφέ ή το τσάι σας το απόγευμα. Η βρώμη, το βούτυρο και τα βατόμουρα συνδυάζονται αρμονικά ενώ η μαρμελάδα βερίκοκο έρχεται να ολοκληρώσει αυτόν τον συνδυασμό τονίζοντας τη γεύση των βατόμουρων χωρίς να τα υπερκαλύπτει. Εύκολη και γρήγορη βγάζει άνετα 12-15 μπάρες. Και όλοι εσείς που νηστεύετε αυτήν την περίοδο μπορείτε να αντικαταστήσετε το βούτυρο με μαργαρίνη για την νηστίσιμη εκδοχή του.





ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ ΤΟ CRUMBLE)

200 γραμ. βρώμη
180 γραμ. αλεύρι σκληρό
200 γραμ. καστανή ζάχαρη
200 γραμ. βούτυρο κρύο (ή μαργαρίνη)
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. κανέλα


ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ)

300 γραμ. φρέσκα η κατεψυγμένα βατόμουρα
3 κ.σ ζάχαρη καστανή
2 κ.σ. αλεύρι σκληρό
1/2 εκχύλισμα βανίλιας
Ξύσμα από ένα λεμόνι
4 κ.σ. μαρμελάδα βερίκοκο (ή ροδάκινο)




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα υλικά της γέμισης και τα αφήνετε στην άκρη.




Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά για το crumble και τέλος βάζετε το παγωμένο βούτυρο σε κυβάκια και με τα δάχτυλα σας τρίβετε το μείγμα για να γίνει ψιχουλιαστό.Σε ένα βουτυρωμένο ταψί 25x35 εκ. ρίχνετε το 1/3 του μείγματος πιέζοντας το, καλύπτοντας  ομοιόμορφα τον πάτο του. Το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για δέκα λεπτά ώσπου να πάρει ένα ελαφρύ ρόδινο χρώμα. 






Βγάζετε το ταψί από τον φούρνο, στρώνετε ομοιόμορφα τη γέμιση και ρίχνετε από πάνω τα υπόλοιπα 2/3 του crumble συνεχίζοντας το ψήσιμο για άλλα 30-35 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα έντονο χρυσοκόκκινο χρώμα η επιφάνεια του.

      Το αφήνετε να κρυώσει εντελώς και το κόβετε σε ορθογώνιες μπάρες. Μπορείτε να τις διατηρήσετε σε καλά κλειστή συσκευασία είτε στο ψυγείο είτε σε θερμοκρασία δωματίου.




Pastry Maker

Ακολουθήστε με στα social media.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου