ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΗ ΓΛΥΚΙΑ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ


ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ… 1 λέξη, πολλές γεύσεις και ακόμη περισσότερες συγκινήσεις! Αυτό που κάνει την μπουγάτσα να διαφέρει από τις άλλες πίτες είναι το φύλλο της το οποίο είναι συγκεκριμένο και φτιάχνετε με ειδική τεχνική. Οπότε όταν αναφερόμαστε στη μπουγάτσα αναφερόμαστε στο φύλλο και όχι στη γέμιση η οποία μπορεί να είναι είτε γλυκιά είτε αλμυρή. Εγώ σήμερα θα σας παρουσιάσω την εύκολη εκδοχή της γλυκιάς μπουγάτσας με φύλλο κρούστας και κρέμα. Το τραγανό φύλλο σε συνδυασμό με την βελούδινη σιμιγδαλένια κρέμα κάνουν την μπουγάτσα σας απολαυστική, ιδανική για ένα πρωινό ξεκίνημα. Φυσικά μπορείτε να την φτιάξετε και να την βάλετε στην κατάψυξη και όταν θελήσετε απλώς να την βγάλετε και να την ψήσετε χωρίς να την αποψύξετε. Το σίγουρο είναι ότι θα την φτιάχνετε συνεχώς μιας και είναι μια εύκολη διαδικασία.






ΥΛΙΚΑ

500 γραμ. νωπό φύλλο κρούστας
1 λίτρο γάλα πλήρες
150 γραμ. ψιλό σιμιγδάλι
300 γραμ. ζάχαρη
50 γραμ. βούτυρο και 150 γραμ. λιωμένο βούτυρο για το άλειμμα των φύλλων
3 αυγά
1/2 κ.γ. έλαιο βανίλιας




ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Ετοιμάζετε την κρέμα βάζοντας σε μια κατσαρόλα το γάλα, τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι και την βανίλια και το τοποθετείτε σε μέτρια φωτιά. Χωρίζετε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια και χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Ρίχνετε και τους ελαφρά χτυπημένους κρόκους και με μια σπάτουλα ομογενοποιείτε το μείγμα. Έπειτα το ρίχνετε στην κατσαρόλα και με ένα χτυπητήρι ανακατεύετε διαρκώς μέχρι να πήξει η κρέμα σας. Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε τα 50 γραμ. βούτυρο ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει.




Βουτυρώνετε με το λιωμένο βούτυρο ένα ταψί 35x30εκ. ή δύο μικρότερα (σε αυτήν την περίπτωση κόβετε και τα φύλλα σας στη μέση) και παίρνετε τα μισά από τα φύλλα κρούστας και τα στρώνετε το ένα πάνω στο άλλο, βουτυρώνοντας καλά το καθένα ξεχωριστά. Απλώνετε την κρέμα και καλύπτετε με τα άλλα μισά φύλλα, βουτυρώνοντας τα εξίσου καλά. Αν σας περισσέψει βούτυρο το ρίχνετε πάνω στην επιφάνεια. Βάζετε τη μπουγάτσα στο ψυγείο για μια ώρα. Έπειτα χαράζετε με ένα μαχαίρι και ραντίζετε με νερό.




Ψήνετε για 1 ώρα περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC. Αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς, πασπαλίζετε ζάχαρη άχνη και κανέλα και σερβίρετε.




Pastry Maker

Ακολουθήστε με στα social media.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου