ΜΑΛΑΚΑ GINGERBREADS ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΒΕΡΙΚΟΚΟ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


Έχουμε περάσει τα μέσα Νοέμβρη, ο καιρός έχει αρχίσει να κρυώνει ενώ οι πρώτες βιτρίνες στολισμένες με χριστουγεννιάτικα στολίδια έχουν κάνει την εμφάνιση τους, υπενθυμίζοντας μας ότι σε λιγότερο από 40 μέρες έχουμε Χριστούγεννα. Αγαπημένη γιορτή μικρών και μεγάλων, με ιδιαίτερες γεύσεις και αρώματα, με γλυκά που κάνουν την εμφάνιση τους μόνο κατά τη διάρκεια αυτών των γιορτινών ημερών. Μία από αυτές τις ιδιαίτερες γεύσεις που έχει συνδυαστεί με τα Χριστούγεννα είναι αυτή του φρεσκοτριμμένου τζίντζερ σε συνδυασμό με τη μελάσα και το γαρύφαλλο που κάνουν τα gingerbreads το αγαπημένο συνοδευτικό του καφέ (η του γάλακτος για τα μικρά παιδιά!) Παρακάτω παραθέτω μία εκδοχή μαλακών gingerbreads γεμιστά με μαρμελάδα βερίκοκο και με επικάλυψη σοκολάτας, ιδανικός συνδυασμός γεύσεων και αρωμάτων.







ΥΛΙΚΑ (για 14 περίπου γεμιστά μπισκότα)

150 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
150 γραμ. μαύρη ζάχαρη
1 κ.σ. μελάσα
30 γραμ. φρεσκοτριμμένο τζίντζερ
1/2 κ.γ. τριμμένο γαρύφαλλο
2 αυγά
280 γραμ. αλεύρι μαλακό
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ έλαιο βανίλιας

200 γραμ. κουβερτούρα για την επικάλυψη
Μαρμελάδα βερίκοκο για την επάλειψη








ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 180οC και στρώνετε δύο λαμαρίνες με λαδόκολλα.

Στον κάδο του μίξερ ρίχνετε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη μελάσα, το τζίντζερ και το γαρύφαλλο και με το φτερό χτυπάτε τα υλικά να αφρατέψουν, ξύνοντας ανά περιόδους τα τοιχώματα του κάδου. Προσθέτετε ένα ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Μετά ρίχνετε το έλαιο βανίλιας.

Χαμηλώνετε την ταχύτητα και προσθέτετε σταδιακά το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το αλεύρι και ανακατεύετε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Γεμίζοντας το μισό κουτάλι του παγωτού φτιάχνετε μικρές μπάλες από το μίγμα πάνω στη λαδόκολλα αφήνοντας λίγη απόσταση από τη μία μπάλα στην άλλη (μια κανονική λαμαρίνα χωράει 16 μπισκότα) γιατί τα μπισκότα θα απλώσουν κατά το ψήσιμο και τα ψήνετε για 10-12 λεπτά.






      Αφήνετε να κρυώσουν εντελώς. Λιώνετε 200 γραμ. κουβερτούρα και βουτάτε την επιφάνεια από τα μισά μπισκότα και τα αφήνετε να κρυώσουν πάνω σε ταψί με λαδόκολλα. Έπειτα, αλείφετε τα άλλα μισά μπισκότα με ένα λεπτό στρώμα μαρμελάδας βερίκοκο και τα καπακώνετε με τα σοκολατένια μπισκότα.









Pastry Maker

Ακολουθήστε με στα social media.

2 σχόλια: