ΥΠΕΡΟΧΗ ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ


Μετά από κάποιους μήνες απουσίας επανέρχομαι δυναμικά με μια συνταγή εύκολη, γρήγορη και πάνω απ’ όλα νόστιμη. Δεν μπορώ να κρύψω το γεγονός της πίεσης που δέχτηκα από την αδερφή μου να ανεβάσω συνταγή για πάστα φλώρα και να που ήρθε επιτέλους η ώρα.  Η πάστα φλώρα από μόνη της βγάζει μια ζεστασιά, μια θαλπωρή οπότε το φθινόπωρο είναι η κατεξοχήν εποχή της. Είτε την προτιμάτε με την σπιτική σας μαρμελάδα είτε με αγοραστή, το σίγουρο είναι ότι  θα την φτιάχνετε συνέχεια με διάφορους συνδυασμούς γεύσεων.






ΥΛΙΚΑ

250 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
125 γραμ. άχνη ζάχαρη
2 αυγά
500 γραμ. αλεύρι μαλακό
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
550-600 γραμ. μαρμελάδα της επιλογής σας




ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Σε ένα μπολ χτυπάτε το βούτυρο με την άχνη και το αλάτι για να αφρατέψουν. Προσθέτετε τα αυγά, την βανίλια και το ξύσμα συνεχίζοντας το χτύπημα.  Τέλος ρίχνετε το μπέικιν πάουντερ και σταδιακά το αλεύρι. Μόλις δείτε να σχηματίζετε μια μάζα, την ρίχνετε στον αλευρωμένο πάγκο σας και την δουλεύετε για 1 λεπτό, φτιάχνοντας μια μπάλα. Την τυλίγετε σφιχτα με μεμβράνη και την βάζετε στο ψυγείο για μισή ώρα.






          Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψί 28 εκ. Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο και παίρνετε το 1/3 και το αφήνετε στην άκρη. Με αυτό θα φτιάξετε τα κορδόνια για την επιφάνεια. Την υπόλοιπη ζύμη την ανοίγετε με τον πλάστη και την τοποθετείτε στο ταψί σας είτε την απλώνετε με τα δάχτυλα σας  απευθείας στο ταψί. Προσθέτετε την μαρμελάδα της επιλογής σας. Με την ζύμη που κρατήσατε φτιάχνετε κορδόνια και τα τοποθετείτε σταυρωτά  πάνω από τη μαρμελάδα. Κόβετε ό,τι προεξέχει. 






Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η πάστα φλώρα . Αφήνετε να κρυώσει εντελώς και απολαμβάνετε με τον καφέ σας ή το τσάι σας.







Pastry Maker

Ακολουθήστε με στα social media.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου