ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΙΚΟ ΥΓΡΟ ΚΕΪΚ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ


Περίοδος Μουντιάλ τώρα και άντρες αλλά και γυναίκες από ολόκληρο τον κόσμο είναι συντονισμένοι για να παρακολουθήσουν την αγαπημένη τους εθνική ομάδα στον δρόμο προς την κατάκτηση του παγκόσμιου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου. Όπως είχα αναφέρει πριν από λίγες μέρες στη σελίδα μου στο facebook (αν δεν είσαι ακόμα μέλος ΠΡΕΠΕΙ να γίνεις!) θα σας παρουσίαζα ένα μουντιαλικό γλυκό όποτε ήρθε η ώρα να σας αποκαλύψω ποιο είναι αυτό το γλυκό και φυσικά τη συνταγή του. Πριν, όμως το αποκαλύψω, έχω να κάνω μια ερώτηση: Ποια είναι μία από τις πρώτες, αν όχι η πρώτη, χώρα που σας έρχεται στο μυαλό όταν ακούτε τη λέξη ποδόσφαιρο;… Η ΒΡΑΖΙΛΙΑ φυσικά! Άρα ο φόρος τιμής μου στο φετινό μουντιάλ γίνεται στη Βραζιλία, με ένα υγρό βραζιλιάνικο  κέικ με έντονη γεύση καρύδας, το οποίο θυμίζει τόσο τα ραφαέλο (όποιος τα λατρεύει, αυτή είναι η συνταγή του). Είναι ένα κέικ ανάλαφρο, με εξωτική και πλούσια γεύση που φτιάχνεται γρήγορα και εύκολα.






ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΪΚ)

150 γραμ. βούτυρο
400 γραμ. ζάχαρη
4 αυγά
400 γραμ. αλέυρι σκληρό
200 γραμ. γάλα καρύδας (μισή κονσέρβα)
300 γραμ. γάλα πλήρες
1/2 κ.γ. έλαιο βανίλιας
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι


ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ)

1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα
200 γραμ. γάλα καρύδας (την υπόλοιπη μισή κονσέρβα)
Τριμμένη καρύδα (για τη διακόσμηση)




ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Χωρίζετε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια και χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα με μια κουταλιά ζάχαρη.  

Στο κάδο του μίξερ χτυπάτε τους κρόκους, το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια για να αφρατέψουν. Σε ένα μπολ ενώνετε το γάλα και το γάλα καρύδας ενώ σε ένα άλλο μπολ ενώνετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Ρίχνετε εναλλάξ το αλεύρι και το γάλα μέσα στον κάδο του μίξερ, ανακατεύοντας συνεχώς, ξεκινώντας και τελειώνοντας με το αλεύρι. 





Έπειτα ενσωματώνετε με μια σπάτουλα  την μαρέγκα στο μείγμα σας με απαλές κινήσεις.

Αδειάζετε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα 20-22 εκ. και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για μια ώρα περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα ή επιφάνεια του κέικ και να βγαίνει καθαρή η οδοντογλυφίδα από το κέντρο του.






Μόλις ψηθεί, το αφήνετε 10 λεπτά να κρυώσει, το ξεφορμάρετε και με τη λαβή μιας κουτάλας κάνετε τρύπες σε όλο το κέικ, μέχρι τον πάτο. 





Ενώνετε το γάλα καρύδας με το ζαχαρούχο γάλα και περιχύνετε το κέικ με το μείγμα (δε θα χρειαστεί να το ρίξετε όλο).





Πασπαλίζετε με την τριμμένη καρύδα όλη την επιφάνεια του κέικ και το αφήνετε να κρυώσει εντελώς πριν σερβίρετε.






Pastry Maker

Ακολουθήστε με στα social media.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου