ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΜΠΑΛΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ (2 ΧΡΟΝΙΑ PASTRY...TSIO)

2 χρόνια Pastrytsio!!!  76 συνταγές και σχεδόν 50.000 επισκέψεις μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εσάς που με επισκεφτήκατε και με ακολουθείτε σε Facebook, Instagram και Pinterest. Αυτή η τούρτα που επέλεξα να φτιάξω γι’ αυτή την ξεχωριστή μέρα είναι αφιερωμένη σε όλους εσάς… μακάρι να μπορούσα να την μοιραστώ με τον καθένα από σας. Το μόνο που μπορώ να κάνω προς το παρόν είναι να μοιραστώ μαζί σας τη συνταγή γι’ αυτήν  την υπέροχη τούρτα-κέικ με γέμιση από τις κλασσικές σοκολατένιες μπαλίτσες δημητριακών και την βελούδινη κρέμα με βάση το τυρί κρέμα και την σαντιγί. Κάθε μπουκιά είναι μια μίξη υφών και γεύσεων. Το αφράτο κέικ συναντά τις τραγανές μπαλίτσες ενώ η γεύση της κρέμας δένει αρμονικά με αυτή της σοκολάτας. Μια εύκολη, γρήγορη τούρτα που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.


Απολαύστε λοιπόν ένα κομμάτι από την καταπληκτική τούρτα και μείνετε συντονισμένοι για όλα τα ωραία που έρχονται!




ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ ΤΟ CAKE)

5 αυγά
160 γραμ. αλεύρι σκληρό
100 γραμ. ζάχαρη
50 γραμ. κακάο
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
190 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο και ανακατεύετε με το μίξερ χειρός να ομογενοποιηθούν. Έπειτα ρίχνετε το βούτυρο σε κύβους συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθεί εντελώς.

Βουτυρώνετε και πασπαλίζετε με κακάο μία φόρμα με σούστα (ή τρία ταψάκια) με διάμετρο 20 εκ. και ρίχνετε το μείγμα σας. Το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 45 λεπτά, μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα από το κέντρο του κέικ (τα ταψάκια θα χρειαστούν λιγότερο χρόνο ψησίματος). Μόλις ψηθεί το αφήνετε να κρυώσει εντελώς .




ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ)

100 Γραμ. σοκολατένιες μπάλες δημητριακών
50 γραμ. κρέμα γάλακτος
50 γραμ. κουβερτούρα
200 γραμ. τυρί κρέμα
150 γραμ. κρέμα γάλακτος
20 γραμ. ζάχαρη άχνη




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

                Ζεσταίνετε τα 50 γραμ. κρέμα γάλακτος και τη ρίχνετε στην κουβερτούρα, ανακατεύοντας να λιώσει εντελώς. Την αφήνετε να κρυώσει 5 λεπτά και ρίχνετε μέσα τις μπάλες δημητριακών και ανακατεύετε καλά για να καλυφθούν με την σοκολάτα.




                Έπειτα χτυπάτε σε σαντιγί τα 150 γραμ. κρέμα γάλακτος και ρίχνετε μέσα το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη άχνη, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα ώστε να πάρετε μια βελούδινη ομογενοποιημένη κρέμα.




ΣΥΝΘΕΣΗ

               Κόβετε το πάνω μέρος από το κέικ αν φουσκώσει πολύ και σκάσει και χωρίζετε το υπόλοιπο σε 3 δίσκους. Παίρνετε πρώτα τον κάτω δίσκο, τον τοποθετείτε σε μια επίπεδη πιατέλα και πάνω απλώνετε προσεκτικά το 1/3 από το μείγμα σοκολάτας και το 1/3 της κρέμας.








                     Βάζετε τον δεύτερο δίσκο και επαναλαμβάνετε με το άλλο 1/3 του μείγματος σοκολάτας και της κρέμας ενώ τέλος βάζετε τον τρίτο δίσκο και το υπόλοιπο μείγμα σοκολάτας και κρέμας. Μπορείτε να γαρνίρετε με τριμμένη σοκολάτα ή σοκολατένια ρυζομπαλάκια.





Pastry Maker

Ακολουθήστε με στα social media.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου