ΓΕΜΙΣΤΟ ΚΕΪΚ ΜΕ ΡΙΚΟΤΑ (ΚΑΙ GIVE AWAY ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ)

Τι ήταν αυτό που σας έλειψε από τη σελίδα;;; Ένας διαγωνισμός βέβαια. Γι’ αυτό με αυτή τη δημοσίευση ξεκινά και ένας διαγωνισμός με έπαθλο ένα βιβλίο ζαχαροπλαστικής με θέμα τις καλοκαιρινές, απλές τούρτες-κέικ. Ο τίτλος του βιβλίου είναι «ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥΡΤΕΣ,  οι καλύτερες παραδοσιακές συνταγές». Γλυκοί πειρασμοί με γευστικά κέικ και παντεσπάνια, αφράτες κρέμες και δροσερά φρούτα εποχής είναι έτοιμα να σας ταξιδέψουν στις γεύσεις του καλοκαιριού.

 Η παρακάτω συνταγή είναι μια εκτέλεση συνταγής μέσα από αυτό το βιβλίο για να δείξω πόσο εύκολες και γρήγορες είναι και οι υπόλοιπες συνταγές. Περιλαμβάνει τυρί ρικότα, το οποίο θα βρείτε στα περισσότερα σουπερμάρκετ, ενώ μπορείτε να το αντικαταστήσετε με οποιοδήποτε τυρί-κρέμα. Φτιάχνετε σε στρώματα για να ξεχωρίζουν οι διαφορετικές υφές. Το κέικ έχει το άρωμα και τη δροσιά του λεμονιού ενώ μπορείτε να το συνοδεύσετε ιδανικά με το ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑ.


            *Για να πάρετε μέρος στον διαγωνισμό που θα διαρκέσει έναν μήνα πρέπει να πατήσετε like στη σελίδα μου στο FACEBOOK, να κάνετε κοινοποίηση την ανάλογη δημοσίευση που θα βρείτε εκεί με τον διαγωνισμό και να αφήσετε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ένα σχόλιο κάτω από αυτήν την δημοσίευση.





ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ)

225 γραμ. ζάχαρη
225 γραμ. αλεύρι σκληρό
190 γραμ. βούτυρο
5 αυγά
1 πρέζα αλάτι


ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ)

350 γραμ. ρικότα ή τυρί κρέμα
2 αυγά
100 γραμ. ζάχαρη
Ξύσμα από 1 1/2  λεμόνι
1 πρέζα αλάτι




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινάτε λιώνοντας το βούτυρο και το αφήνετε στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία του. Για το κέικ χωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα με μια κ.σ. ζάχαρη. Έπειτα σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να πάρετε ένα κρεμώδες μείγμα.




Ρίχνετε το αλεύρι και το βούτυρο και ομογενοποιείτε με μια σπάτουλα. Τέλος, ενσωματώνετε την μαρέγκα με κυκλικές κινήσεις.








Σε ένα άλλο μπολ ετοιμάζετε τη γέμιση ανακατεύοντας με μια σπάτουλα όλα τα υλικά μέχρι να έχετε μια κρέμα.

Σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα με σούστα 26-28 εκ. ρίχνετε τη μισή ποσότητα του κέικ, απλώνοντας την και από πάνω ρίχνετε την γέμιση. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να έχει σταθεροποιηθεί λίγο η επιφάνεια της γέμισης. Ρίχνετε και την υπόλοιπη ποσότητα του κέικ και την στρώνετε ομοιόμορφα. Ψήνετε για άλλα 40 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει ένα χρυσοκόκκινο χρώμα η επιφάνεια του κέικ. Το αφήνετε να κρυώσει εντελώς, το ξεφορμάρετε και το πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.





Pastry Maker

Ακολουθήστε με στα social media.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου