ΠΑΒΛΟΒΑ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

Επιτέλους ήρθε η εποχή για τις απολαυστικές φράουλες. Είτε τις απολαμβάνετε σκέτες, είτε με την προσθήκη ζάχαρης, είτε μέσα σε ένα γλυκό δεν χάνουν την χαρακτηριστική γεύση τους. Αγαπημένες μικρών και μεγάλων, είναι ένα φρούτο που αλλοιώνεται σχετικά γρήγορα, ιδίως αν κόψετε το κοτσάνι τους. Γι’ αυτό τον λόγο ένα γλυκό που έχει συνδυαστεί με τις φράουλες είναι και η Πάβλοβα, που πήρε το όνομά της από την γνωστή μπαλαρίνα, προς τιμήν της οποίας δημιουργήθηκε το συγκεκριμένο γλυκό. Απλό, εύκολο και γρήγορο, θα σας δροσίσει ενώ δε θα σας μπουχτίσει καθόλου. Η μαρέγκα που θα φτιάξω είναι ανάλαφρη, ελαφρώς μαστιχωτή αλλά δεν κολλάει καθόλου στα δόντια. Για την κρέμα θα χρησιμοποιήσω τους κρόκους των αυγών (κρίμα είναι να τους πετάξουμε) για να φτιάξω μια γαλλική βουτυρόκρεμα και θα την συνδυάσω με τυρί κρέμα. Μπορείτε φυσικά να βάλετε απλή σαντιγί για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία.




ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΕΓΚΑ)

4 ασπράδια μεσαίων αυγών
100 γραμ. ζάχαρη κρυσταλλική
150 γραμ. ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. χυμό λεμονιού
Χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικό)




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινάτε χτυπώντας τα ασπράδια στο μίξερ σας προσθέτοντας σταδιακά την κρυσταλλική ζάχαρη και στην συνέχεια την άχνη ζάχαρη. Τέλος ρίχνετε τον χυμό λεμονιού. Σε αυτό το σημείο μπορείτε να προσθέσετε χρώμα ζαχαροπλαστικής για να έχει η μαρέγκα σας ένα ομοιόμορφο χρώμα. Εγώ προτιμώ να φτιάξω νερά με το χρώμα όταν φτιάξω τους δίσκους πάνω στη λαδόκολλα. Αφού ολοκληρώσετε το χτύπημα πρέπει να έχετε μια γυαλιστερή, σφιχτή μαρέγκα που κρατάει το σχήμα της. Σε περίπτωση που δεν έχετε φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα, συνεχίστε το χτύπημα ρίχνοντας επιπλέον άχνη.

Στρώνετε με λαδόκολλα μια λαμαρίνα και με ένα κουτάλι φτιάχνετε 2-3 δίσκους διαμέτρου 20 εκ. ο καθένας. Τώρα ρίχνετε σε κάθε δίσκο 2-3 σταγόνες από το χρώμα ζαχαροπλαστικής και με μια οδοντογλυφίδα φτιάχνετε νερά.

Αν σας περίσσεψε μαρέγκα μπορείτε να τη βάλετε σε ένα κορνέ με αστεράτη μύτη και να φτιάξετε μικρές μαρέγκες. Αν τις θέλετε επίσης χρωματιστές, τότε βάλτε με μια οδοντογλυφίδα χρώμα, στη μύτη και τη σακούλα του κορνέ και έπειτα ρίξτε την μαρέγκα.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 οC για μια ώρα και έπειτα αφήνετε να κρυώσει εντελώς. 




ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΒΟΥΤΥΡΟΚΡΕΜΑ)

4 κρόκους μεσαίων αυγών
100 γραμ. ζάχαρη
3 κ.σ. νερό
250 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κ.γ. έλαιο βανίλιας


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάτε τους κρόκους να αφρατέψουν. Φτιάχνετε ένα σιρόπι με τη ζάχαρη και το νερό και όταν φτάσει στους 112 ΟC το αφαιρείτε και το ρίχνετε με πολύ χαμηλή, συνεχόμενη ροή στους κρόκους, συνεχίζοντας το χτύπημα για να πέσει η θερμοκρασία. Μόλις πέσει αρκετά,  ρίχνετε τη βανίλια και το βούτυρο, ένα ένα κομμάτι κάθε φορά για να το αφομοιώσει. Στο τέλος θα έχετε ένα κρεμώδες μείγμα.




ΣΥΝΘΕΣΗ

500 γραμ. φράουλες
200 γραμ. τυρί κρέμα

Με μια σπάτουλα ενώνετε το τυρί κρέμα με την βουτυρόκρεμα. Κόβετε τις φράουλες στο επιθυμητό σχήμα και ξεκινάτε να συνθέσετε την Πάβλοβα. Βάζετε έναν δίσκο στη βάση, ρίχνετε το 1/3 από την κρέμα και τις φράουλες, συνεχίζετε με τον δεύτερο δίσκο και τον άλλο 1/3 από την κρέμα και τις φράουλες και τέλος βάζετε τον τελευταίο δίσκο και όση κρέμα και φράουλες σας απέμειναν.


Tips: Μπορείτε να αντικαταστήσετε τις φράουλες με βατόμουρα ή μύρτιλλα ή όποιο άλλο συνδυασμό φρούτων θέλετε. Επίσης, μπορείτε αντί για βουτυρόκρεμα να βάλετε σαντιγί, ή σαντιγί με τυρί κρέμα. Καλό θα ήταν να συνθέσετε την Πάβλοβα την ημέρα που θα την απολαύσετε γιατί αν μείνει, θα αρχίσει η μαρέγκα να μαλακώνει.

Pastry Maker

Ακολουθήστε με στα social media.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου