"ΕΡΩΤΙΚΟ" RED VELVET CAKE ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ (ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΠΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ)

Η ημέρα των ερωτευμένων πλησιάζει και ήδη τα μαγαζιά έχουν γεμίσει δώρα στο χρώμα του πάθους και του έρωτα. Δε θα γινόταν να μην σας δώσω , λοιπόν, μια συνταγή για να ολοκληρώσετε το ρομαντικό σας δείπνο. Πρόκειται για το γνωστό red velvet cake με το γλάσο από τυρί κρέμα , το οποίο μπορείτε να φτιάξετε οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου. Λόγω του χρώματος όμως ταιριάζει ιδανικά στην συγκεκριμένη μέρα. Και φυσικά πέρα από το χρώμα, σας το δίνω σε σχήμα καρδιάς. Για να μπορέσετε να το κόψετε θα πρέπει να το φτιάξετε σε κέικ πάχους 1 εκ. Θα χρειαστείτε τρία κομμάτια σε σχήμα καρδιάς για να συνθέσετε το κάθε ατομικό κέικ. Αν δεν έχετε κουπ πατ καρδιάς, μπορείτε να κόψετε μια καρδιά από χαρτόνι, να την τοποθετήσετε πάνω στο κέικ και με ένα μαχαίρι να κόψετε περιμετρικά. Όπως προδίδει και το όνομά του πρόκειται για ένα βελούδινο και αφράτο κέικ. Ό,τι περίσσεψε από το κέικ και το τυρί κρέμα τα ένωσα φτιάχνοντας καταπληκτικά τρουφάκια.







ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ)

115 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
300 γραμ. ζάχαρη
2 αυγά
320 γραμ. αλεύρι σκληρό
250 γραμ. ξινόγαλα
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.σ. λευκό ξίδι
1 κ.γ. έλαιο βανίλιας
2 κ.γ. κακάο
1 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
2 κ.σ. νερό




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στον κάδο του μίξερ χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και προσθέτετε ένα ένα τα αυγά. Έπειτα ρίχνετε και την βανίλια.

Σε ένα μπολάκι ανακατεύετε το κακάο με το νερό και το χρώμα μέχρι να πάρετε μια έντονη βυσσινί πάστα. Την ρίχνετε στον κάδο και ανακατεύετε.

Ύστερα και όσο ανακατεύετε το μείγμα ρίχνετε σε δύο δόσεις, εναλλάξ, τα στερεά υλικά και το ξινόγαλα. Πριν ρίξετε την τελευταία δόση από το ξινόγαλα προσθέτετε μέσα σε αυτό το ξίδι.

Σε ένα ορθογώνιο ταψί που έχετε στρώσει με λαδόκολλα ρίχνετε το μείγμα, απλώνοντάς το ομοιόμορφα με πάχος 1 εκ. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 15-20 λεπτά. Το αφήνετε να κρυώσει εντελώς πριν το κόψετε.






ΥΛΙΚΑ 
(ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ)

400 γραμ. τυρί κρέμα
100 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
100 γραμ. ζάχαρη άχνη




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στον κάδο του μίξερ ανακατεύετε το τυρί κρέμα και την άχνη. Έπειτα προσθέτετε το βούτυρο και χτυπάτε μέχρι να έχετε μια σχετικά σφιχτή κρέμα. Την βάζετε στο ψυγείο για να σφίξει περισσότερο.


ΣΥΝΘΕΣΗ

Με το κουπ πατ κόβετε σχήματα από το κέικ. Τοποθετείτε το πρώτο κομμάτι και έπειτα βάζετε κρέμα με ένα κορνέ ή με μια μικρή σπάτουλα. Συνεχίζετε εναλλάξ μέχρι να έχετε 3 κομμάτια από το κέικ και 3 στρώματα κρέμας. Συνεχίζετε φτιάχνοντας τις υπόλοιπες πάστες με τον ίδιο τρόπο. Μπορείτε να τις γαρνίρετε με κόκκινα φρούτα, όπως βατόμουρα ή φράουλες.






ΥΛΙΚΑ 
(ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ)

Κέικ και κρέμα τυριού που περίσσεψαν
500 γραμ. λευκή ή σκούρη κουβερτούρα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψιχουλιάζετε το κέικ με τα χέρια σας και το βάζετε σε ένα μπολ προσθέτοντας την κρέμα τυριού. Τα ενώνετε με τα χέρια μέχρι να πάρετε μια ζύμη.






Φτιάχνετε ισομεγέθη μπαλάκια με τα χέρια σας, όπως τα κεφτεδάκια και τα τοποθετείτε σε ένα ταψί που έχετε καλύψει με λαδόκολλα. Τα βάζετε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες.






Όταν έρθει η ώρα, λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και με ένα πιρούνι ρολάρετε κάθε μπαλάκι μέσα στη σοκολάτα και αφού το αφήσετε να στραγγίξει ελάχιστα, το τοποθετείτε πάλι στο ταψί.














Όταν τελειώσετε με τα τρουφάκια σας τα τοποθετείτε στη συντήρηση για να έρθουν στην κανονική θερμοκρασία πριν τα καταναλώσετε.






Pastry Maker

Ακολουθήστε με στα social media.

7 σχόλια:

  1. Τι νόστιμο και εμφανίσιμο γλυκάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραίο κεικ και η κρέμα τυριού ταιριάζει.
    Κι ωραία παρουσίαση :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έψαχνα καιρό για μια επιτυχημένη συνταγή Red velvet. Όσες είχα κάνει, έβγαιναν Brown, black ποτέ red. Ώσπου βρήκα την επιτυχημένη συνταγή στο blog σας. Γευστικό, εύκολο και το σημαντικό RED.το frosting τυριού λιώνει στο στόμα αφρός. Ο συνδυασμός σε απογειώνει. Την συστήνω ανεπιφύλακτα! Συγχαρητήρια για τις υπέροχες συνταγές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευχαριστω πολυ για τα καλα σας λογια! Χαιρομαι που σας αρεσε! Η επιτυχια σας ηταν δεδομενη αφου στις συνταγες μου δεν κραταω κανενα μυστικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή