ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΔΡΟΣΕΡΗ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ

Όπως γνωρίζετε, μετά από ένα καλό γεύμα με έντονες γεύσεις, μπορείτε να ξεπλύνετε το στόμα σας με λίγο limoncello, δηλαδή λικέρ λεμονιού. Εγώ σας παρουσιάζω μια άλλη λεμονάτη εναλλακτική για να κάνετε ακριβώς το ίδιο. Τα υπέροχα ταρτάκια με κρέμα λεμονιού και κρέμα τυριού θα ολοκληρώσουν το γεύμα σας. Η έντονη γεύση και η σπιρτάδα του λεμονιού έρχεται σε αντίθεση με το δροσιστικό τυρί κρέμα και όλα αυτά μέσα σε μια πανεύκολη, βουτυρένια και τραγανή ζύμη. Φυσικά, μπορούν να σας συνοδεύσουν οποιαδήποτε στιγμή της μέρας. Έτοιμα σε λιγότερο από μια ώρα, είναι ιδανικά σε περίπτωση που έχετε καλεσμένους της τελευταίας στιγμής και δεν έχετε τον χρόνο να φτιάξετε κάτι πιο απαιτητικό ή δε θέλετε να ξοδέψετε πολύ χρόνο στην προετοιμασία ενός γλυκού.




ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ)

200 γραμ. αλεύρι σκληρό
100 γρ. βούτυρο (από το ψυγείο, κομμένο σε μικρά κομμάτια)
1-2 κουταλιές παγωμένο νερό
1 πρέζα αλάτι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πρώτα ξεκινάτε με την βάση. Σε ένα μπολ τρίβετε το αλεύρι με τα κομμάτια του βουτύρου χρησιμοποιώντας τα ακροδάχτυλά σας ώσπου να έχετε ένα ψιχουλιαστό μείγμα.




Ρίχνετε το αλάτι και το κρύο νερό κουταλιά κουταλιά, ζυμώνοντας μέχρι να έχετε μία συμπαγή μαλακή ζύμη.

Την πλάθετε σε μπάλα, την τυλίγετε σφιχτά με μεμβράνη τροφίμων και τη βάζετε στο ψυγείο για 30’ τουλάχιστον.




ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ)

100 γραμ. ζάχαρη
25 γραμ. κορν φλάουρ
150 γραμ. νερό
Ξύσμα από 2 λεμόνια
Χυμό από 1 λεμόνι
25 γραμ. βούτυρο
2 κρόκους


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Όση ώρα περιμένετε, φτιάχνετε την κρέμα. Βάζετε το νερό, το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού σε μια κατσαρόλα και ανακατεύετε να διαλυθεί το κορν φλάουρ. Τη βάζετε στη φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να πήξει. Αποσύρετε και ρίχνετε μέσα το βούτυρο, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να διαλυθεί εντελώς.

Σε ένα μπολάκι χτυπάτε τους δύο κρόκους, ρίχνετε μέσα τους 2 κουταλιές από τη ζεστή κρέμα ανακατεύοντας, ξαναρίχνετε το μίγμα στην κατσαρόλα σας και την τοποθετείτε πάλι στο μάτι για να δέσει παραπάνω η κρέμα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα για 1 λεπτό ακόμα. Αποσύρετε και την αφήνετε να πέσει αρκετά η θερμοκρασία της.




ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ)

200 γραμ. τυρί κρέμα
20 γραμ. ζάχαρη άχνη
1 αυγό
Τριμμένο μοσχοκάρυδο για το πασπάλισμα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα τρία υλικά με ένα φουέ (χτυπητήρι) μέχρι να πάρετε μια ομογενοποιημένη κρέμα.


ΣΥΝΘΕΣΗ

Μόλις έρθει η ώρα για τη βάση , βουτυρώνετε και αλευρώνετε τις θήκες για τα μάφιν. Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο, αλευρώνετε τον πάγκο σας και τον πλάστη σας και την ανοίγετε προσεκτικά σε λεπτό φύλλο.  Με ένα ποτήρι ή με στρογγυλό κουπ πατ, με διάμετρο μεγαλύτερη από τη διάμετρο της θήκης για μάφιν, κόβετε κύκλους. Τοποθετείτε κάθε κύκλο σε κάθε θήκη φροντίζοντας να καλύπτετε τα πλαϊνά της θήκης ως πάνω. Ρίχνετε 1 κ.γ. από την κρέμα λεμονιού σε κάθε φόρμα και γεμίζετε το υπόλοιπο κενό με την κρέμα τυριού αφήνοντας ελάχιστο κενό από την επιφάνεια. Πασπαλίζετε κάθε ταρτάκι με τριμμένο μοσχοκάρυδο.







Βάζετε για 10 λεπτά το ταψί στο ψυγείο και προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 190ΟC. Ψήνετε τα ταρτάκια σας για 20 με 25 λεπτά, μέχρι να ψηθεί και να σταθεροποιηθεί η επιφάνεια και να ψηθεί η βάση. Μην σας απασχολεί αν σκάσει η επιφάνεια. Έτσι φαίνεται επειδή ψήνεται καλά. Αφήνετε να κρυώσουν εντελώς και πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη άχνη.





Pastry Maker

Ακολουθήστε με στα social media.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου