ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟ CARROT CAKE

Τα καρότα που μου είχαν περισσέψει από τις γιορτές μου έδωσαν την ιδέα για να φτιάξω το απόλυτο κέικ καρότου. Απλό, γρήγορο, νόστιμο, είναι φτιαγμένο με λάδι γι’ αυτό δίνει μια ιδιαίτερη, υγρή υφή. Αν θέλετε το εμπλουτίζετε με σταφίδες και καρύδια. Το απαραίτητο γλάσο με τυρί κρέμα περιέχει σιρόπι σφενδάμου, μια πινελιά από Καναδά. Φυσικά μπορείτε να το παραλείψετε ή να το αντικαταστήσετε με μέλι. Όσον αφορά την φόρμα ψησίματος, επέλεξα μια φόρμα με σούστα διαμέτρου 28 εκ. γι’ αυτό θα δείτε ότι δεν μου βγήκε ιδιαίτερα ψηλό. Εσείς μπορείτε να φτιάξετε δύο δίσκους διαμέτρου 20 εκ. ο καθένας και να συνθέσετε το κέικ σας σε μορφή τούρτας, με γλάσο στο ενδιάμεσο και στην επιφάνεια του κέικ σας. Η επιλογή είναι στο χέρι σας.




ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 1 ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΙΚ 28 ΕΚ. Ή 2 ΜΙΚΡΑ 20 ΕΚ.)

4-5 μεσαία καρότα
250 γραμ. αλεύρι σκληρό
100 γραμ. ζάχαρη λευκή
150 γραμ. καστανή ζάχαρη
4 αυγά
100 γραμ ελαιόλαδο
100 γραμ. σπορέλαιο
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. κανέλα
70 γραμ. σταφίδες (προαιρετικό)
50 γραμ. καρύδια (προαιρετικό)




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινάτε τρίβοντας τα καρότα στον λεπτό τρίφτη. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε το ταψί σας. Σε ένα μπολ αλευρώνετε τις σταφίδες για να μην κάτσουν στον πάτο όταν ψήνετε το κέικ.




Χωρίζετε τα αυγά σας και χτυπάτε τα ασπράδια με μια κουταλιά ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα. Έπειτα σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε τους κρόκους με τα τη λευκή ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μείγμα σας και να αφρατέψει. Προσθέτετε την καστανή ζάχαρη, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το ελαιόλαδο και το σπορέλαιο, την κανέλα και τα καρότα και ανακατεύετε σε χαμηλή ταχύτητα.

       Με μια σπάτουλα ενσωματώνετε την μαρέγκα. Βάζετε  τα καρύδια και τις σταφίδες και ανακατεύετε απαλά το μείγμα. Το ρίχνετε στο ταψί σας και το ψήνετε για 40 λεπτά περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC, μέχρι να πάρει ένα χρυσοκόκκινο χρώμα η επιφάνεια του και να βγαίνει καθαρή η οδοντογλυφίδα. Το βγάζετε από τον φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει εντελώς πριν προσθέσετε το γλάσο.






ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ)

250 γραμ. τυρί κρέμα
20 γραμ. ζάχαρη άχνη
1 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου ή μέλι




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Με ένα φουέ (χτυπητήρι) μαλακώνετε το τυρί, προσθέτετε την άχνη και το σιρόπι και ανακατεύετε μέχρι να έχετε ένα λείο γλάσο. Το απλώνετε με μια σπάτουλα πάνω στο κέικ σας. Μπορείτε να χρωματίσετε μια μικρή ποσότητα με πορτοκαλί και πράσινο χρώμα και με ένα κορνέ να φτιάξετε μικρά καρότα στην επιφάνεια. Εναλλακτικά μπορείτε να τα φτιάξετε και με ζαχαρόπαστα αν σας είναι πιο εύκολο.









Pastry Maker

Ακολουθήστε με στα social media.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου