MUFFINS ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ CRANBERRIES

Πλησιάζουν οι γιορτές των Χριστουγέννων και τα παραδοσιακά γλυκά της εποχής κάνουν την εμφάνισή τους στις βιτρίνες των ζαχαροπλαστείων. Μελομακάρονα, κουραμπιέδες, δίπλες, gingerbreads έχουν την τιμητική τους. Οι λάτρεις των γλυκών έχουν φορέσει τις ποδιές τους, έχουν σηκώσει τα μανίκια τους, έχουν βάλει μπρος τις κουζινομηχανές και τους φούρνους και το σπίτι γεμίζει μυρωδιές και αρώματα.

Έτσι, σήμερα, θα σας παρουσιάσω έναν ακόμα συνδυασμό γεύσεων ο οποίος έχει τη δική του θέση στα χριστουγεννιάτικα γλυκά, κυρίως του εξωτερικού. Το άρωμα του πορτοκαλιού δένει με τη γεύση των κράνμπερις σε αυτά τα υπέροχα, αφράτα μάφινς. Επιπλέον, το ελαφρύ γλάσο πάνω στα μάφινς έρχεται να δώσει μια έξτρα γεύση πορτοκαλιού και να τα απογειώσει.




ΥΛΙΚΑ

120 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
150 γραμ. καστανή ζάχαρη
220 γραμ. αλεύρι σκληρό
120 γραμ. γιαούρτι
150 γραμ. κράνμπερις φρέσκα, κατεψυγμένα ή αποξηραμένα
2 αυγά
50 γραμ. γάλα
Ξύσμα από δύο πορτοκάλια
Χυμός από μισό πορτοκάλι
1/2 κ.γ. σόδα
1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ κανέλα
1/2 κ.γ έλαιο βανίλιας


ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ)
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1-2 κ.σ. χυμό πορτοκάλι





ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχικά, βουτυρώνετε και αλευρώνετε 10 με 12 θήκες για μάφιν. Κοσκινίζετε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και την κανέλα και το αφήνετε στην άκρη.

Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν, ξύνοντας τα τοιχώματα του μπολ, αν χρειάζεται. Προσθέτετε τα αυγά, το γιαούρτι, τη βανίλια, το ξύσμα, το χυμό και το γάλα και ανακατεύετε. Ρίχνετε σταδιακά τα στερεά υλικά συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να έχετε ένα ομογενοποιημένο μείγμα. Ρίχνετε τα κράνμπερις και ανακατέυετε με μια σπάτουλα.

Μοιράζετε στις θήκες για μαφινς, γεμίζοντας τα 3/4 της κάθε θήκης και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Τα αφήνετε να κρυώσουν εντελώς και ετοιμάζετε το γλάσο ρίχνοντας στην άχνη τον χυμό πορτοκαλιού σταδιακά, ανακατεύοντας μέχρι να έχετε ένα παχύρρευστο γλάσο. Με ένα κουτάλι κάνετε γράμμες πάνω σε κάθε μάφιν.








Pastry Maker

Ακολουθήστε με στα social media.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου