CAKE BALLS

Πόσες φόρες σας έχει τύχει να σας  περισσέψει ένα κέικ το οποίο δεν καταναλώνεται με τίποτα; Έχετε σκεφτεί ότι με την προσθήκη κάνα δυο υλικών ακόμα μπορείτε να το μεταμορφώσετε σε κάτι καινούριο και λαχταριστό; Τα cake balls είναι η τέλεια λύση. Στην ουσία παίρνετε το κέικ που έχετε, το θρυμματίζετε, του προσθέτετε ένα κρεμώδες υλικό που ταιριάζει με τη γεύση του κέικ σας (π.χ. πραλίνα, φυστικοβούτυρο, μέλι, σοκολάτα κτλ.), το πλάθετε σε μπαλάκια και τέλος βουτάτε τα κεκάκια σε σοκολάτα ή τα επικαλύπτετε με ξηρούς καρπούς, άχνη ή κακάο.




Παρακάτω θα σας παρουσιάσω cake balls από την τούρτα γενεθλίων μου που περίσσεψε. Βλέπετε η τούρτα βγήκε 3,200 κιλά οπότε δεν καταναλώθηκε όλη. Οπότε την μετέτρεψα σε μικρά λαχταριστά cake balls




Η διαφορά της τούρτα από το κέικ είναι ότι στην τούρτα έχετε ήδη την κρέμα που θα λειτουργήσει σαν συνδετικός κρίκος όποτε δεν χρειάζεται να προσθέσετε κάτι.




ΥΛΙΚΑ

Κομμάτια τούρτας (σοκολατένιο παντεσπάνι με βύσσινα και τυρί κρέμα με σοκολάτα)
Κακάο
Ζάχαρη άχνη




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κομματιάζετε την τούρτα με τα χέρια ή με ένα δυνατό πολυκόφτη. Αφού έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα, σχηματίζετε μπαλάκια σε μέγεθος κάστανου και τα τοποθετείτε πάνω σε ταψί που έχετε στρώσει με λαδόκολλά. Μόλις τελειώσετε με το μείγμα σας, βάζετε το ταψί στο ψυγείο για 1 ώρα.




Έπειτα, ρίχνετε σε ένα μπολ κακάο ή άχνη ή ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς ή τριμμένη καρύδα και ρολάρετε ένα ένα τα μπαλάκια ώστε να καλυφθεί όλη τους η επιφάνεια και είστε έτοιμοι. Μπορείτε εναλλακτικά να τα βουτήξετε σε λιωμένη σοκολάτα και να ρίξετε από πάνω πολύχρωμη τρούφα. Εδώ η φαντασία σας είναι η συνταγή.






Διατηρείτε τα cake balls σε αεροστεγές δοχείο, στο ψυγείο.





Pastry Maker

Ακολουθήστε με στα social media.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου