BROWNIES ΜΕ ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΠΡΑΛΙΝΑ

Ένας από τους αγαπημένους μου συνδυασμούς γεύσεων είναι αυτός τους φυστικοβούτυρου με την πραλίνα. Σκεφτείτε τώρα αυτόν τον συνδυασμό πάνω σε λαχταριστά υπερ-σοκολατένια brownies και έχετε τον τέλειο συνδυασμό γεύσης, σοκολάτας και ξηρών καρπών.




ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ BROWNIES

300 γραμ. κουβερτούρα κομμένη
125 γραμ. βούτυρο
150 γραμ καστανή ζάχαρη
75 γραμ. αμυγδαλόψιχα αλεσμένη
75 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 αυγά
Αμύγδαλο χοντροαλεσμένο (προαιρετικά)
150 γραμ. πραλίνα
150 γραμ. φυστικοβούτυρο




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βουτυρώνετε  δύο στρόγγυλα ταψάκια των 20 εκ. η ένα ορθογώνιο 28x20 εκ., τα καλύπτετε με λαδόκολλα και βουτυρώνετε και το χαρτί. Λιώνετε σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα (στη μέγιστη απόδοση για 1,5 με 2 λεπτά) το βούτυρο μαζί με την σοκολάτα ανακατεύοντας με μια μαρίζ.

Στο μίξερ χτυπάτε την ζάχαρη με το αλεύρι, την αμυγδαλόψιχα και τα 3 αυγά μέχρι να γίνουν μια κρέμα. Προσθέτετε το μίγμα σοκολάτας-βουτύρου συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Αν θέλετε ρίχνετε και το χοντροαλεσμένο αμύγδαλο και ανακατεύετε  με μια μαρίζ.




     Ζεσταίνετε ελάχιστα το φυστικοβούτυρο στα μικροκύματα για να γίνει παχύρρευστο (σε περίπτωση που είναι αρκετά σφιχτό). Με ένα κουτάλι αφήνετε σε διάφορα σημεία την πραλίνα και το φυστικοβούτυρο. Στη συνέχεια, με ένα μαχαίρι με στρογγυλεμένη μύτη αναμειγνύετε το μείγμα των brownies με την πραλίνα και το φυστικοβούτυρο, δημιουργώντας γραμμώσεις. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ο C για 30 λεπτά ή ώσπου τα brownies να είναι πολύ μαλακά στο κέντρο (μην φοβηθείτε και τα παραψήσετε). Μόλις ψηθούν τα βγάζετε από το φούρνο και αφού κρυώσουν εντελώς τα βγάζετε από τα ταψάκια, τα κόβετε και είστε έτοιμοι να τα απολαύσετε.





Pastry Maker

Ακολουθήστε με στα social media.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου