LIGHT NEW YORK CHEESECAKE ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΡΟΔΑΚΙΝΟ

          Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της ζαχαροπλαστικής για όσους προσέχουν τη διατροφή τους είναι το πώς θα καταφέρουν να φτιάξουν γλυκά απαλλαγμένα από τα περιττά λίπη και τις θερμίδες. Στη συγκεκριμένη συνταγή, έχουν ελαχιστοποιηθεί τα λιπαρά, χωρίς να χάνει το γλυκό κάτι σε γεύση. Μία ποσότητα τυριού έχει αντικατασταθεί από γιαούρτι, μια πηγή πλούσια σε πρωτεΐνες.

          Όπως έχει αναφερθεί σε προηγούμενη συνταγή, το cheesecake είναι ένα γλυκό που, όπως προδίδει η ονομασία του, πρέπει να ψηθεί. Για να μην κάνει ρωγμές η επιφάνεια του cheesecake πρέπει να χρησιμοποιήσετε την μέθοδο ψησίματος που περιγράφω κατά την εκτέλεση. Επίσης η απότομη εναλλαγή της θερμοκρασίας μπορεί να προκαλέσει ρωγμές στο γλυκό. Σαν επικάλυψη, έχω χρησιμοποιήσει σπιτική μαρμελάδα ροδάκινο, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι γεύση μαρμελάδας ταιριάζει στα γούστα σας.




ΥΛΙΚΑ (για το cheesecake)

120 γραμ. μπισκότα τύπου digestive
50 γραμ. βούτυρο
400 γραμ. γιαούρτι 2%
350 γραμ. τυρί κρέμα light
2 αυγά
100 γραμ. άχνη ζάχαρη
1/2 έλαιο βανίλιας
Μαρμελάδα ροδάκινο (ή μαρμελάδα της επιλογής σας)




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Θρυμματίζετε τα μπισκότα, λιώνετε το βούτυρο και το ρίχνετε πάνω στα μπισκότα (εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 50 γραμ. κουβερτούρα λιωμένη αντί για βούτυρο). Ανακατεύετε καλά και στρώνετε μία αποσπώμενη φόρμα 20 εκ. Την τοποθετείτε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξετε την κρέμα.




       Για την κρέμα, βάζετε στον κάδο του μίξερ το γιαούρτι, το τυρί κρέμα, την άχνη και την βανίλια και ανακατεύετε σε μεσαία ταχύτητα να γίνουν μια κρέμα. Προσθέτετε τα αυγά και ανακατεύετε ελάχιστα, ίσα ίσα να ομογενοποιηθούν.

Βγάζετε την φόρμα από το ψυγείο, ρίχνετε την κρέμα και την τοποθετείτε σε ένα μεγαλύτερο ταψί το οποίο γεμίζετε μέχρι τη μέση με νερό. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC για μια ώρα περίπου. Το γλυκό σας πρέπει να έχει σφίξει στην άκρη αλλά στο κέντρο πρέπει να μην έχει ψηθεί εντελώς.




        Κλείνετε τον φούρνο και το αφήνετε μια ώρα ακόμα μέσα, αφήνοντας ένα πολύ μικρό άνοιγμα στην πόρτα του φούρνου.

Βγάζετε το cheesecake, το καλύπτετε σφιχτά με μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 4 ώρες ή για ένα ολόκληρο βράδυ.

Τέλος, όταν έρθει η ώρα, ξεφορμάρετε προσεκτικά το γλυκό, ρίχνετε την μαρμελάδα ροδάκινο και σερβίρετε.

















Pastry Maker

Ακολουθήστε με στα social media.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου