ΜΠΑΡΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ (FITNESS)

Με αυτή τη συνταγή ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στο blog με συνταγές χαμηλών λιπαρών, που μας δίνουν ενέργεια, χωρίς περιττές θερμίδες και ενοχές αλλά με μπόλικη απόλαυση. Η συνεργασία με το site www.myfit.gr στο οποίο θα δημοσιεύονται οι εν λόγω συνταγές, είναι ο λόγος για τον οποίο αποφάσισα να ξεκινήσω να τις φτιάχνω. Θα μπορείτε να τις ξεχωρίσετε από τις υπόλοιπες συνταγές καθώς θα υπάρχει στο τίτλο λέξη κλειδί που θα σχετίζεται με το fitness και το αδυνάτισμα. Επίσης, θα μπορείτε να κάνετε αναζήτηση αυτών των συνταγών επιλέγοντας την ανάλογη ετικέτα από την πλαϊνή εργαλειοθήκη. Ελπίζω να αγκαλιάσετε αυτή την προσπάθειά μου όπως κάνατε μέχρι τώρα.

Η παρακάτω συνταγή είναι το ιδανικό σνακ για το δεκατιανό σας ή πριν από τη γυμναστική σας καθώς θα σας δώσει την ενέργεια που χρειάζεστε. Φυσικά μπορείτε να διαφοροποιήσετε τα υλικά ανάλογα με το τι σας αρέσει. 




ΥΛΙΚΑ

100 γραμ. βρώμη
30 γραμ. ξεφλουδισμένα αμύγδαλα ωμά
20 γραμ. λιναρόσπορο
50 γραμ. τριμμένη καρύδα
30 γραμ. κορν φλέικς
1 1/2 φλ. αποξηραμένα φρούτα (σταφίδες, cranberries, goji berries)
1/2 φλ. μέλι (περίπου 170 γραμ.)
1/3 φλ. γλυκόζη (περίπου 100 γραμ.)




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινάτε ψήνοντας την βρώμη με τα αμύγδαλα. Στρώνετε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα και απλώνετε τη βρώμη και τα αμύγδαλα. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150οC μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα. Τα βγάζετε από τον φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν. 




Έπειτα, βάζετε σε ένα μπολ όλα τα στερεά υλικά και τα ανακατεύετε με μια σπάτουλα. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνετε το μέλι και τη γλυκόζη και το αφήνετε για ένα λεπτό στη φωτιά από τη στιγμή που αρχίζει να βράζει. Κατευθείαν αποσύρετε από τη φωτιά και το ρίχνετε στο μπολ με τα στερεά υλικά ανακατεύοντας καλά το μείγμα.




Στρώνετε ένα ταψί 30x20 εκ. με λαδόκολλα και ρίχνετε το μείγμα με τη βοήθεια της σπάτουλας, στρώνοντας το και  λειαίνοντας το καλά. Το βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.




Αν θέλετε, λιώνετε 100 γραμ. κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα και το ρίχνετε πάνω από το μείγμα. Το ξαναβάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά ακόμα.




Με την βοήθεια ενός μαχαιριού το κόβετε σε ορθογώνια κομμάτια. Μπορείτε να  τυλίξετε την κάθε μπάρα με ένα κομμάτι λαδόκολλα για να σας διευκολύνει να την έχετε μαζί σας όποτε τη χρειάζεστε.











Pastry Maker

Ακολουθήστε με στα social media.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου