ΜΑΡΕΚΓΚΕΣ ΤΟΥ ΗΤΟΝ

Αποφάσισα να φτιάξω το συγκεκριμένο γλυκό γιατί μου είχαν περισσέψει μαρέγκες από μια τούρτα για την οποία τις έφτιαξα. Είναι ένα εύκολο γλυκό, με απλά υλικά που έχουμε στο σπίτι μας. Είναι τόσο δροσερό και απολαυστικό που θα κορέσει στο έπακρον την επιθυμία σας για κάτι γλυκό ενώ παράλληλα θα σας δροσίσει. Η βελούδινη κρέμα έρχεται σε αντίθεση με την εύθραυστη και ελαφρώς μαστιχωτή μαρέγκα. Μπορείτε, επίσης, να προσθέσετε φρούτα ή ξηρούς καρπούς.




ΥΛΙΚΑ (για τις μαρέγκες)

50 γραμ. ασπράδια
100 γραμ. ζάχαρη
1/2 κ.γ χυμό λεμονιού




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάτε τα ασπράδια, προσθέτοντας σταδιακά τη ζάχαρη και τέλος το χυμό λεμονιού. Ανακατεύετε μέχρι να έχετε μια σφιχτή μαρέγκα. Αν θέλετε μπορείτε να χρωματίσετε το μείγμα με χρώματα ζαχαροπλαστικής.

Με τη βοήθεια ενός κορνέ, αν θέλετε να δώσετε συγκεκριμένα σχήματα στις μαρέγκες σας, ή με δύο κουτάλια κόβετε μικρές μαρέγκες σε μία λαμαρίνα που έχετε στρώσει με λαδόκολλα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 100οC για 1 με 1,5 ώρα, ανάλογα με το μέγεθος τους. Βγάζετε τις μαρέγκες από το φούρνο και τις αφήνετε να κρυώσουν.




ΥΛΙΚΑ (για την κρέμα)

200 γραμ. γιαούρτι
100-150 γραμ. λευκή κουβερτούρα (ανάλογα με το πόσο έντονη γεύση σοκολάτας θέλουμε να έχει η κρέμα μας)
50 γραμ. κρέμα γάλακτος




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε μέσα τη λευκή κουβερτούρα ανακατεύοντας με μια σπάτουλα μέχρι να λιώσει εντελώς για να φτιάξουμε μια γκανάς. Σε ένα μπολ ενώνουμε το γιαούρτι με την γκανάς και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο να σφίξει ελαφρώς και να αποκτήσει βελούδινη υφή.





ΣΥΝΘΕΣΗ

Το γλυκό σας πρέπει να το συνθέσετε ακριβώς πριν το σερβίρετε. Μην το κάνετε νωρίτερα γιατί η υγρασία της κρέμας θα μαλακώσει τις μαρέγκες.Σε ένα βαθύ πιάτο ή σε κολονάτο ποτήρι τοποθετείται τις μαρέγκες σας περιχύνοντάς τες με την κρέμα, προσθέτοντας κομμάτια φρούτων ή ξηρούς καρπούς.







Pastry Maker

Ακολουθήστε με στα social media.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου