ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΙΤΑ

Τα ροδάκινα βρίσκονται στην εποχή τους, λαχταριστά και ζουμερά, μας δροσίζουν μέσα στη ζέστη του καλοκαιριού. Σε περίπτωση που κινδυνεύουν να χαλάσουν μπορείτε να τα κάνετε κομπόστα η οποία διατηρείτε για περισσότερο καιρό. Έπειτα, μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε μέσα σε μια ροδακινόπιτα. Η διαδικασία της κομπόστας είναι απλή και με τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε κομπόστα ό,τι φρούτο θέλουμε, διαφοροποιώντας το χρόνο βρασίματος. Η ροδακινόπιτα είναι ένα γλυκό, τύπου κέικ, με αρκετή υγρασία στο εσωτερικό του, γεμάτο αρώματα και γεύσεις. Εύκολο κι γρήγορο στην παρασκευή του, θα σας εντυπωσιάσει.




ΥΛΙΚΑ (για την κομπόστα ροδάκινο)

500 γραμ. ζάχαρη
500 γραμ. νερό
50 γραμ. γλυκόζη
3 ροδάκινα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε τη ζάχαρη, το νερό και τη γλυκόζη και τα βάζετε στη φωτιά μέχρι να λιώσει εντελώς η ζάχαρη. Παράλληλα καθαρίζετε τα ροδάκινα, τα κόβετε στη μέση και αφαιρείτε το κουκούτσι. Τα ρίχνετε στο σιρόπι και τα αφήνετε να βράσουν για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά στο πιρούνιασμα. Αποσύρετε από τη φωτιά, το σκεπάζετε και το αφήνετε να κρυώσει εντελώς.




ΥΛΙΚΑ

200 γραμ. καστανή ζάχαρη
150 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
1 αυγό
1 κουταλιά της σούπας κονιάκ
250 γρ. γιαούρτι πλήρες
200 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ. κανέλα
Κομπόστα ροδάκινο
2 κ.σ. αμύγδαλο χοντροκομμένο
λίγη μαύρη ζάχαρη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στρώνετε σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί  τα αμύγδαλα και την καστανή ζάχαρη.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάτε τη ζάχαρη με το βούτυρο και έπειτα προσθέτετε το αυγό. Στο μείγμα ρίχνετε το κονιάκ, το γιαούρτι, την κανέλα και το αλεύρι και χτυπάτε μέχρι να γίνει σαν το κέικ. Σταματάτε το χτύπημα,  ρίχνετε το ροδάκινο ψιλοκομμένο και ανακατεύετε με μια σπάτουλα.

Τέλος, ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 40-45 λεπτά, μέχρι να πάρει  ένα ροδοκόκκινο χρώμα και βγαίνει καθαρή η οδοντογλυφίδα. Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε 10 λεπτά και το αναποδογυρίζετε σε μια πιατέλα.




Tip: Μπορείτε να συνοδεύσετε τη ροδακινόπιτα με παγωτό βανίλια ή να την απολαύσετε με σιρόπι σοκολάτας ή σκέτη.







Pastry Maker

Ακολουθήστε με στα social media.

1 σχόλιο:

  1. Από τα αγαπημένα μου καλοκαιρινά γλυκά. Πολύ εύκολη και γευστική. Την σερβίρω πάντα με παγωτό βανίλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή