PANNA COTTA ΒΑΝΙΛΙΑΣ ΜΕ ΖΕΛΕ ΒΑΤΟΜΟΥΡΟ

Η πανακότα είναι ένα υπέροχο γλυκό ιταλικής καταγωγής, ιδανικό για το καλοκαίρι. Επειδή βασίζεται στο γάλα δεν είναι καθόλου βαρύ ενώ είναι εύκολο και γρήγορο στην παρασκευή του. Παρακάτω το συνδύασα με ζελέ βατόμουρο και γλυκό βύσσινο. Φυσικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι γεύση ζελέ θέλετε ή μπορείτε να το παραλείψετε εντελώς και να το συνοδεύσετε με γλυκό του κουταλιού ή σιρόπι της επιλογής σας.




ΥΛΙΚΑ (για 6-8 μπολάκια)

400 γραμ. γάλα
550 γραμ. κρέμα γάλακτος
20 γραμ. φύλλα ζελατίνης (10-12 φύλλα)
1/2 κ.γ. έλαιο βανίλιας
1 συσκευασία ζελέ βατόμουρο
2 κ.γ. παπαρουνόσπορο (προαιρετικό)




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινάτε πρώτα με το ζελέ. Ακολουθείτε τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία και το μοιράζεται σε 6-8 μπολάκια ανάλογα με το μέγεθος. Για να δώσετε το εφέ του πλαγιαστού ζελέ θα χρειαστείτε ψηλά ποτήρια τα οποία γεμίζετε με λίγο ζελέ και τα στηρίζετε με τέτοιο τρόπο στο ψυγείο σας ώστε το ζελέ να παγώσει σε πλαγιαστή θέση. Εγώ τα σταθεροποίησα πάνω σε αυγοθήκες. Αφήνετε να παγώσει εντελώς πριν προχωρήσετε στο επόμενο βήμα.

Μόλις σταθεροποιηθεί ετοιμάζετε την πανακότα. Βάζετε τα φύλλα σιλικόνης σε κρύο νερό να μαλακώσουν. Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα το γάλα, την κρέμα γάλακτος και την βανίλια και αφήνετε το μείγμα να βράσει. Αποσύρετε από τη φωτιά, στραγγίζετε και προσθέτετε τα μαλακωμένα φύλλα ζελατίνης και ανακατεύετε να διαλυθούν καλά. Τελος, ρίχνετε τον παπαρουνόσπορο και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει αρκετά μέχρι να χλιαρύνει. Έπειτα γεμίζετε τα μπολάκια σας και αφήνετε την πανακότα σας να παγώσει εντελώς. Μπορείτε να σερβίρετε με σιρόπι ή γλυκό του κουταλιού.




Pastry Maker

Ακολουθήστε με στα social media.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου