ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ OREO CUPCAKES

Θέλετε να εντυπωσιάσετε τους μικρούς σας φίλους; Τα cupcakes με το κρυμμένο μπισκότο στη βάση και το πλούσιο γλάσο με τυρί κρέμα είναι ό,τι καλύτερο για ένα παιδικό πάρτι. Εύκολα και γρήγορα, με εμφάνιση που θα καταπλήξει. Όλοι θα νομίζουν ότι τα αγοράσετε…




ΥΛΙΚΑ (για 12-15 cupcakes)

200 γραμ. βούτυρο
250 γραμ. κουβερτούρα (σταγόνες ή τεμαχισμένη)
100 γραμ. γάλα
3 αυγά
100 γραμ. ζάχαρη
150 γραμ. αλεύρι
1 κ. γ. μπέικιν πάουντερ
1 πακέτο γεμιστά μπισκότα oreo (ή μπισκότα της αρεσκείας σας)




ΥΛΙΚΑ (για το γλάσο)

300 γραμ. τυρί κρέμα
200 γραμ. κρέμα γάλακτος
100 γραμ. βούτυρο (σε θερμοκρασία περιβάλλοντος)
40 γραμ. άχνη ζάχαρη
Τα μπισκότα που κρατήσατε
Mini oreos για τη διακόσμηση (προαιρετικό)




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινάτε στρώνοντας τις ειδικές φόρμες για cupcakes με τις θήκες τους. Ανοίγετε το κάθε μπισκότο προσεκτικά ώστε να μείνει η κρέμα σε ένα από τα δύο μέρη και το τοποθετείτε σε κάθε θήκη. Το άλλο μισό μπισκότο το κρατάτε για το γλάσο.

Συνεχίζετε λιώνοντας σε μπεν μερί ή στα μικροκύματα την κουβερτούρα με το βούτυρο και αφήνετε στην άκρη το μείγμα να κρυώσει ελαφρά.

Σε ένα μπολ χτυπάτε καλά με τον αυγοδάρτη τα αυγά με τη ζάχαρη να ασπρίσουν. Προσθέτετε το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι και το γάλα και ανακατεύετε να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ρίχνετε και την κουβερτούρα συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

Μοιράζετε το μείγμα στις φόρμες φροντίζοντας να γεμίζετε τα 2/3 της καθεμιάς. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 30-35 λεπτά μέχρι να βγαίνει καθαρή η οδοντογλυφίδα από το κέντρο του cupcake. Μην τα παραψήσετε. Μόλις ψηθούν τα αφήνετε να κρυώσουν εντελώς.

Ετοιμάζετε το γλάσο χτυπώντας στο μίξερ το τυρί κρέμα με το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί. Παίρνετε τα μπισκότα που κρατήσατε και τα κάνετε σκόνη. Με μια σπάτουλα ενώνετε τα δύο μείγματα, ρίχνετε και το τριμμένο μπισκότο, ανακατεύετε και τοποθετείτε το γλάσο στο ψυγείο να σφίξει.

Με τη βοήθεια ενός κορνέ ή με ένα μαχαίρι γλασάρετε τα cupcakes και τα διακοσμείτε με τα mini oreos.













Pastry Maker

Ακολουθήστε με στα social media.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου