MINI CAKES ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Η ιδέα της παρακάτω συνταγής μού ήρθε όταν ήρθαν επισκέψεις στο σπίτι και δεν είχα τίποτα να τους προσφέρω (ω ναι, συνέβη κι αυτό!). Αυτά τα γρήγορα, απλά, μικρά κεκάκια είναι ιδανικά για να συνοδέψουν τον καφέ σας. Σερβίρονται ζεστά ή κρύα. Είναι φτιαγμένα με απλά υλικά και φυσικά θα ξετρελάνουν τους λάτρεις της σοκολάτας. Δεν είναι ιδιαίτερα γλυκά γι’ αυτό κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα.




      ΥΛΙΚΑ (για 12-15 κεκάκια)        

225 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
40 γραμ. βούτυρο
100 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα ή γάλακτος ή μίξη των δύο
50 γραμ. ζάχαρη άχνη
120 γραμ. γάλα (συν επιπλέον για το γλασάρισμα)
Ξύσμα 1 πορτοκαλιού (προαιρετικό)




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σκεπάζετε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα και προθερμαίνετε το φούρνο στους 220οC.

Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, προσθέτετε το βούτυρο και το τρίβετε με τα δάχτυλα σας μέχρι να έχετε ένα ψιχουλιαστό μείγμα. Ρίχνετε  την άχνη, το γάλα, τη σοκολάτα και το ξύσμα πορτοκαλιού ανακατεύοντας με μια σπάτουλα και κατόπιν με τα χέρια μέχρι να έχετε μια μαλακή ζύμη. Αν η ζύμη είναι στεγνή προσθέτετε ελάχιστο γάλα.

Αλευρώνετε τον πάγκο σας και ανοίγετε τη ζύμη σε πάχος 2 εκ. Με τη βοήθεια ενός κουπ-πατ ή ενός στενού ποτηριού διαμέτρου 4-5 εκ. κόβετε δίσκους. Μαζεύετε την υπόλοιπη ζύμη και επαναλαμβάνετε την διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη.

Τοποθετείτε τους δίσκους στη λαμαρίνα, αλείφετε την επιφάνειά τους με λίγο γάλα και ψήνετε για 12 λεπτά περίπου, μέχρι να χρυσίσουν και να φουσκώσουν.








Pastry Maker

Ακολουθήστε με στα social media.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου