ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ CAKE ΩΣ ΒΑΣΗ ΤΟΥΡΤΑΣ

Το ξέρω ότι σας έλειψα γι’ αυτό σας ζητάω συγγνώμη. Οι επαγγελματικές υποχρεώσεις σε συνδυασμό με κάποιες παραγγελίες, όπως η τούρτα παρακάτω, δεν μου άφηναν χρόνο για το blog. Σας αποζημιώνω με μια βασική συνταγή σοκολατένιου κέικ το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στις τούρτες σας αντί για παντεσπάνι. Κόβεται και σχηματοποιείται εύκολα και δεν θέλει σιρόπιασμα. Επειδή οι φωτογραφίες είναι παρμένες από το τελικό αποτέλεσμα της παραγγελίας δεν έχω  να σας δείξω το εσωτερικό. Μέσα στις επόμενες μέρες θα ανεβάσω φωτογραφίες από τούρτα που θα φτιάξω δείχνοντας και το εσωτερικό. Η παρακάτω τούρτα είχε θέμα το μποξ και είναι καλυμμένη με ζαχαρόπαστα. Ο δίσκος είναι επίσης καλυμμένος με ζαχαρόπαστα στην οποία έδωσα εφέ ξύλου. Σε επόμενες αναρτήσεις θα σας δείξω πώς να το κάνετε. Πραγματικά είναι πανεύκολο και διασκεδαστικό.




ΥΛΙΚΑ (για το κέικ)

125 γραμ. κακάο
500 γραμ. βραστό νερό
375 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. μαγειρική σόδα
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
250 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
4 αυγά
500 γραμ. ζάχαρη
1 βανίλια




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βουτυρώνετε 3 ταψάκια διαμέτρου 22 εκ. και τα στρώνετε με λαδόκολλα.  Εναλλακτικά μπορείτε να βουτυρώσετε μια μεγάλη λαμαρίνα σκεπάζοντας κι εκείνη με λαδόκολλα.

Αναμιγνύετε σε ένα μπολ το κακάο με το βραστό νερό ανακατεύοντας μέχρι να  έχετε ένα λείο μείγμα και το αφήνετε να κρυώσει.

Κοσκινίζετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα.

Στον κάδο του μίξερ βάζετε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά και τη βανίλια και χτυπάτε μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και να ασπρίσει για περίπου 5 λεπτά. Ελαττώνετε την ταχύτητα και προσθέτε εναλλάξ το μείγμα αλεύρου με το μείγμα του κακάο, τελειώνοντας με το αλεύρι.

Ρίχνετε το μείγμα ισόποσα στα ταψάκια ή στη λαμαρίνα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 25 με 30 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα από το κέντρο του κέικ.

Μόλις ψηθεί το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει εντελώς. Από κει και πέρα μπορείτε να το γεμίσετε με ό,τι γέμιση θέλετε.





Pastry Maker

Ακολουθήστε με στα social media.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου