ΔΡΟΣΕΡΟ CAKE ΜΕ ΤΖΙΝΖΕΡ ΚΑΙ ΑΝΑΝΑ

Αν και ανεβαίνει η θερμοκρασία η επιθυμία μας για γλυκό παραμένει αμείωτη. Θέλουμε κάτι δροσερό, απολαυστικό και αρωματικό όπως ένα κέικ με φρεσκοτριμμένο τζίντζερ και κομμάτια ανανά. Εύκολο, γρήγορο, με πλούσια γεύση και αρώματα, είναι η ιδανική πρόταση για τον απογευματινό καφέ σας. Η σπιρτάδα του τζίντζερ δένει απόλυτα με τη δροσιά του ανανά.




ΥΛΙΚΑ (για το κέικ)

65 γραμ. φρέσκο τζίντζερ
350 γραμ. ανανάς (περίπου 1 κονσέρβα ή 1/2 φρέσκος)
150 γραμ. βούτυρο
150 γραμ. καστανή ζάχαρη
3 αυγά
200 γραμ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ





ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πρώτα βουτυρώνετε και αλευρώνετε μία μακρόστενη φόρμα για κέικ και τρίβετε το τζίντζερ σε ένα πιάτο για να μαζέψετε και τους χυμούς του που θα χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε το γλάσο.

Έπειτα κόβετε  από τον φρέσκο ανανά 5 ψιλές ροδέλες και τις κρατάτε για τη διακόσμηση. Κόβετε την υπόλοιπη ποσότητα της συνταγής σε χοντρά κομμάτια (το ίδιο ισχύει και για την κομπόστα που είναι ήδη κομμένη σε ροδέλες).

Στον κάδο του μίξερ βάζετε το μαλακωμένο βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάτε να αφρατέψουν. Προσθέτετε τα αυγά, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το τριμμένο τζίντζερ αφού το έχετε πιέσει ελαφρά στο πιάτο για να βγάλει τους περισσότερους χυμούς του και ανακατεύετε μέχρι να έχετε ένα παχύρρευστο μείγμα.

Με μια σπάτουλα ενσωματώνετε τα κομμάτια του ανανά στο μείγμα και το ρίχνετε στην φόρμα σας. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC μέχρι να πάρει ένα ξανθοκάστανο χρώμα το κέικ σας και να βγαίνει καθαρή η οδοντογλυφίδα από το κέντρο.



ΥΛΙΚΑ (για το γλάσο)

100 γραμ. ζάχαρη άχνη
Χυμό από το τριμμένο τζίντζερ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύετε τα δύο υλικά, προσθέτοντας λίγο νερό, σε περίπτωση που χρειάζεται, ώστε να έχετε ένα αραιό γλάσο. Μόλις κρυώσει εντελώς το κέικ σας, ρίχνετε το γλάσο και τοποθετείτε τις ροδέλες του ανανά που κρατήσατε στην αρχή, κομμένες στην μέση.







Pastry Maker

Ακολουθήστε με στα social media.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου