SEMIFREDDO (ΜΕ ΒΑΝΙΛΙΑ ΚΑΙ ΠΑΠΑΡΟΥΝΟΣΠΟΡΟ Ή ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ)

Semifreddo σημαίνει μισοπαγωμένο και είναι η ιταλική εκδοχή του παγωτού. Δεν περιέχει γάλα αλλά κρέμα γάλακτος με αποτέλεσμα να μην κρυσταλοποιείται, άρα δεν χρειάζεται ούτε παγωτομηχανή ούτε επαναλαμβανόμενο ανακάτεμα. Επίσης, είναι εύκολο να το σερβίρετε χωρίς να περιμένετε να ξεπαγώσει. Μπορείτε να το τοποθετήσετε σε ατομικά φορμάκια  για να του δώσετε το επιθυμητό σχήμα. Η συνταγή είναι ίδια στην προετοιμασία της ό,τι γεύση και αν θέλετε να της δώσετε. Απλώς, αφού την ετοιμάσετε προσθέτετε τα απαραίτητα υλικά ώστε να δώσετε τη γεύση που επιθυμείτε. Διάλεξα να φτιάξω σεμιφρέντο βανίλιας με παπαρουνόσπορο και σεμιφρέντο με πραλίνα φουντουκιού.




ΥΛΙΚΑ

3 αβγά (χωριστά ασπράδια και κρόκοι)
200 γραμ. ζάχαρη
60 γραμ. νερό
200 γραμ. φυτική κρέμα γάλακτος




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάτε στο μίξερ τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα με μία κουταλιά ζάχαρη. Με ένα χτυπητήρι χτυπάτε τους κρόκους με μια κουταλιά ζάχαρη να ασπρίσουν. Βάζετε τα 200 γραμ. ζάχαρη και το νερό σε ένα κατσαρολάκι και τα αφήνετε να βράσουν μέχρι τους 120οC. Έπειτα ενώνετε τους κρόκους στην μαρέγκα και ανακατεύοντας στο μίξερ ρίχνετε το σιρόπι σιγά σιγά. Συνεχίζεται το ανακάτεμα μέχρι να πέσει η θερμοκρασία. Παράλληλα, χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε μορφή γιαουρτιού. Μόλις πέσει η θερμοκρασία της κρέμας, την ενώνετε με απαλές κινήσεις με την ελαφριά σαντιγί. Σε αυτό το σημείο μπορείτε να προσθέσετε μισό κουταλάκι έλαιο βανίλιας και 2-3 κ.σ. παπαρουνόσπορο ή 100 γραμ. πραλίνα φουντουκιού. Ανακατεύετε καλά και τοποθετείτε το μίγμα σε φόρμες ή τάπερ και τα βάζετε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες, καλύτερα για ένα ολόκληρο βράδυ.





Pastry Maker

Ακολουθήστε με στα social media.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου