ΤΡΑΓΑΝΕΣ ΦΩΛΙΕΣ ΜΕ BROWNIES ΚΑΙ ΠΑΓΩΤΟ

Πόσες φορές έχετε φάει ένα γλυκό και στο τέλος θέλατε να φάτε και το πιάτο ή το μπολ που το περιείχε; Με αυτές τις υπέροχες και τραγανές φωλίτσες από φύλλο κρούστας δε θα μείνει ούτε ψίχουλο. Μπορείτε να τις γεμίσετε με κρέμες και μους, φρούτα ή μπάλες παγωτού (καλοκαίρι έρχεται!). Παρακάτω δίνω μία πρόταση σερβιρίσματος που περιλαμβάνει brownies και παγωτό.




ΥΛΙΚΑ (για 6 φωλιές)

2 φύλλα κρούστας
50 γραμ. βούτυρο



ΥΛΙΚΑ (για τα brownies)

150 γραμ. κουβερτούρα κομμένη
65 γραμ. βούτυρο
75 γραμ καστανή ζάχαρη
40 γραμ. αμυγδαλόψιχα αλεσμένη
35 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 αυγά
Αμύγδαλο χοντροαλεσμένο (προαιρετικά)




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινάτε με τις φωλιές. Λιώνετε το βούτυρο και βουτυρώνετε 6 θήκες για μάφιν. Κόβετε τα 2 φύλλα κρούστας σε τετράγωνα και τα τοποθετείτε ανά τετράδες, το ένα πάνω στο άλλο, με διαφορετικές γωνίες, βουτυρώνοντας το κάθε φύλλο χωριστά. Παίρνετε την κάθε τετράδα και  την τοποθετείτε καλά σε μια θήκη. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175οC μέχρι να πάρουν οι φωλιές ένα ωραίο χρυσό χρώμα. Τις αφήνετε να κρυώσουν.

Όσο ψήνονται οι φωλιές ετοιμάζετε τα brownies. Βουτυρώνετε  ένα στρόγγυλο ταψάκι των 20 εκ. η ένα ορθογώνιο 20x15 εκ., το καλύπτετε με λαδόκολλα και βουτυρώνετε και το χαρτί. Λιώνετε σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα (στη μέγιστη απόδοση για 1,5 με 2 λεπτά) το βούτυρο μαζί με την σοκολάτα ανακατεύοντας με μια μαρίζ.

                Στο μίξερ χτυπάτε την ζάχαρη με το αλεύρι, την αμυγδαλόψιχα και τα 2 αυγά μέχρι να γίνουν μια κρέμα. Προσθέτετε το μίγμα σοκολάτας-βουτύρου συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Αν θέλετε ρίχνετε και το χοντροαλεσμένο αμύγδαλο και ανακατεύετε  με μια μαρίζ. Ρίχνετε το μίγμα της σοκολάτας στο ταψάκι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190οC για 30 λεπτά ή ώσπου το brownies να είναι πολύ μαλακό στο κέντρο (μην φοβηθείτε και το παραψήσετε). Μόλις ψηθεί το βγάζετε από το φούρνο και αφού κρυώσει εντελώς το βγάζετε από το ταψάκι.




ΣΥΝΘΕΣΗ

Κόβετε το brownies σε μικρά κυβάκια και γεμίζετε με αυτά την κάθε φωλιά. Βάζετε μια μπάλα παγωτού της επιλογής σας από πάνω ενώ μπορείτε να προσθέσετε γλυκό του κουταλιού, σιρόπι ή ξηρούς καρπούς.



Tip: Τις φωλιές πρέπει να τις γεμίσετε πριν τις σερβίρετε, ιδίως αν τις γεμίσετε με κάποια κρέμα, για να μην μαλακώσει το φύλλο.






Pastry Maker

Ακολουθήστε με στα social media.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου