ΜΑΛΑΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Θέλετε κάτι για να συνοδέψετε το γάλα ή τον καφέ σας; Αυτά τα μαλακά σοκολατένια μπισκότα είναι η ιδανική λύση. Μπορείτε να προσθέσετε κομμάτια σοκολάτας της αρεσκείας σας και ξηρούς καρπούς. Επίσης μπορείτε να τα αλείψετε με πραλίνα φουντουκιού πριν τα καταναλώσετε για μια έξτρα σοκολατένια δόση.




ΥΛΙΚΑ (για 18-20 μπισκότα)

250 γραμ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
100 γραμ. λευκή ζάχαρη
100 γραμ καστανή ζάχαρη
2 αυγά
270 γραμ. αλεύρι (αν τα θέλετε σοκολατένια αντικαθιστάτε 20 γραμ. με κακάο)
1 βανίλια
1 1/2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. αλάτι
200 γραμ. σοκολάτα της αρεσκείας σας τεμαχισμένη




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τοποθετείτε στο μίξερ το βούτυρο, τα δύο είδη ζάχαρης και τη βανίλια και ανακατεύετε με το φτερό να αφρατέψουν. Προσθέτετε ένα ένα τα αυγά ανακατεύοντας. Κατά διαστήματα με μια σπάτουλα ξύνετε τα πλαϊνά του κάδου σας.

 Κοσκινίζετε το αλεύρι (και το κακάο), το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και τα προσθέτετε στο μείγμα σας συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Έπειτα ρίχνετε τα κομμάτια της σοκολάτας και ανακατεύετε με μια σπάτουλα.

 Στρώνετε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα και με το κουτάλι του παγωτού παίρνετε μπάλες από το μείγμα και τις βάζετε στο ταψί αφήνοντας μεγάλη απόσταση από τη μία μπάλα στην άλλη γιατί τα μπισκότα θα απλώσουν κατά το ψήσιμο. Βάζετε το ταψί στο ψυγείο για μια ώρα τουλάχιστον ή για ένα ολόκληρό βράδυ.

Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180οC και ψήνετε τα μπισκότα σας για 15 με 20 λεπτά. Μην τα παραψήσετε γιατί θα σκληρύνουν όταν κρυώσουν.

Τα αφήνετε να κρυώσουν εντελώς και είστε έτοιμοι να τα απολαύσετε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. 





Pastry Maker

Ακολουθήστε με στα social media.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου