ΣΑΡΑΓΛΑΚΙΑ

Έρχονται στιγμές που θέλω πραγματικά να φάω μερικά σιροπιαστά. Έτσι κατέληξα να φτιάξω τα παρακάτω σαραγλάκια. Υπέροχα σιροπιασμένα χωρίς να λιγώνουν. Αν ξεκινήσετε δε θα θέλετε να τα αφήσετε μέχρι να τελειώσουν.




ΥΛΙΚΑ

70 γραμ. καρύδια ωμά και ανάλατα
70 γραμ. αμύγδαλα ξεφλουδισμένα, ωμά και ανάλατα
70 γραμ. μπισκότα digestive
1 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο
450 γραμ. φύλλο κρούστας
250-300 γραμ. βούτυρο



ΥΛΙΚΑ (για το σιρόπι)

500 γραμ. ζάχαρη
250 γραμ. νερό
50 γραμ. γλυκόζη




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινάτε, πρώτα, με το σιρόπι για να κρυώσει μέχρι να ψηθούν τα σαραγλάκια σας. Βάζετε, λοιπόν, τα υλικά σε μια κατσαρόλα, την τοποθετείτε στο μάτι, σε μέτρια θερμοκρασία και περιμένετε να φτάσει τους 102οC (περίπου 4 λεπτά από την ώρα που αρχίζει να βράζει). Αποσύρετε από το μάτι και το αφήνετε να κρυώσει χωρίς να το σκεπάσετε.

Στρώνετε ένα ταψί με λαδόκολλα και απλώνετε πάνω τα καρύδια και τα αμύγδαλα. Τα ψήνετε στους 180oC μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζετε από το φούρνο, τα αφήνετε λίγο να κρυώσουν και έπειτα τα αλέθετε μαζί με τα μπισκότα. Τα βάζετε σε ένα μπολ, ρίχνετε την κανέλα και το γαρύφαλλο και ανακατεύετε.

 Λιώνετε το βούτυρο. Απλώνετε το φύλλο κρούστας και το κόβετε σε λωρίδες, σε διπλάσιο πάχος από το μέγεθος που θέλετε να έχουν τα σαραγλάκια σας. Παίρνετε μία μία τις λωρίδες του φύλλου, τις αλείφετε με το λιωμένο βούτυρο και με τα δάχτυλά σας πασπαλίζετε λίγη από τη γέμιση (περίπου 1/2 κ.γ.) σε όλο το μήκος της λωρίδας. Έπειτα, βάζετε στην μία άκρη της λωρίδας ένα ξύλινο σουβλάκι και τυλίγετε το φύλλο απαλά γύρω από αυτό. Στο τέλος πιάνετε τις άκρες και τις πιέζετε προς το κέντρο για να δημιουργήσετε τις πιέτες. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να σας τελειώσουν τα υλικά.

Τοποθετείτε σε βουτυρωμένο ταψί τα σαραγλάκια σας, τα αλείφετε με όσο βούτυρο έχει περισσέψει και τα βάζετε για δέκα λεπτά στο ψυγείο. Τέλος, τα ραντίζετε με λίγο νερό και τα ψήνετε μέχρι να ροδίσουν σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC. Μόλις ψηθούν τα περιχύνετε με το κρύο σιρόπι και τα αφήνετε να ρουφήξουν και να κρυώσουν.



Pastry Maker

Ακολουθήστε με στα social media.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου