ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ CAKE ΜΗΛΟΥ (ΜΗΛΟΠΙΤΑ)

Τα μήλα είναι κατεξοχήν χειμερινά φρούτα. Εκτός από το να τα φάμε ωμά, μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε σε πλήθος συνταγών ζαχαροπλαστικής. Τι καλύτερο, λοιπόν, από μια ζεστή μηλόπιτα, γεμάτη αρώματα και πλούσια γεύση! Παρακάτω, σας δίνω την απόλυτη συνταγή για την πιο γευστική μηλόπιτα σε εκδοχή κέικ που κρατάει την υγρασία στο εσωτερικό του. Απλή, εύκολη, γρήγορη και εντυπωσιακή έρχεται να συνοδέψει τον απογευματινό καφέ σας ή το τσάι σας αυτές τις κρύες μέρες του χειμώνα. Απολαύστε την…




ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΗΛΑ

2 μήλα (κατά προτίμηση ξινόμηλα)
25 γραμ. βούτυρο
2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
1 πρέζα γαρύφαλλο τριμμένο


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΪΚ

75 γραμ. βούτυρο
85 γραμ. ζάχαρη
1 αυγό
150 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Μισό φλιτζάνι γάλα
Μισό φλιτζάνι σταφίδες
2 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ γαρύφαλλο τριμμένο
1 σφηνάκι κονιάκ (προαιρετικό)
Λίγη βανίλια


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βουτυρώνετε τον πάτο μιας φόρμας με διάμετρο 20 εκ. και σκεπάζετε με ένα δίσκο λαδόκολλας  ίδιας διαμέτρου βουτυρώνοντας το χαρτί και τα πλαϊνά. Ξεφλουδίζετε τα μήλα, τα κόβετε στη μέση, αφαιρείτε με ένα κουτάλι το κομμάτι με τα κουκούτσια και κόβετε τα μήλα σας σε λεπτές φέτες. Τις απλώνετε στον πάτο της φόρμας σας σε σχήμα βεντάλιας καλύπτοντας όλη την επιφάνεια Συνεχίζετε μέχρι να σας τελειώσουν τα μήλα προχωρώντας και σε δεύτερη σειρά. Λιώνετε το βούτυρο και το ρίχνετε πάνω από τα μήλα και πασπαλίζετε με την καστανή ζάχαρη και το τριμμένο γαρύφαλλο.

Στον κάδο του μίξερ ρίχνετε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάτε να αφρατέψουν. Προσθέτετε το αυγό και συνεχίζετε το χτύπημα. Ρίχνετε το γάλα, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το γαρύφαλλο  και την βανίλια και προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι συνεχίζοντας το ανακάτεμα για 5 λεπτά. Με μια σπάτουλα ενσωματώνετε τις σταφίδες μέσα στο μίγμα και έπειτα το ρίχνετε πάνω στα μήλα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175οC για 45’, μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσοκάστανο χρώμα και να βγαίνει καθαρή η οδοντογλυφίδα. Το βγάζετε από το φούρνο, περιμένετε 10’ και το ξεφορμάρετε αναποδογυρίζοντάς το σε μια πιατέλα αφαιρώντας το χαρτί από την επιφάνεια του κέικ. Όπως βλέπετε τα μήλα δημιουργούν ένα ωραίο και εντυπωσιακό αποτέλεσμα. 




Tip: Αφού κρυώσει μπορείτε προαιρετικά να ανακατέψετε μισό φλιτζάνι άχνη ζάχαρη με  1κ.γ γάλα και μερικές σταγόνες λεμόνι και να γλασάρετε ελαφρώς με αυτό το μίγμα το κέικ σας. Εναλλακτικά, συνδυάζεται ιδανικά με παγωτό βανίλια.




Pastry Maker

Ακολουθήστε με στα social media.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου