ΠΑΣΤΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ, ΒΥΣΣΙΝΑ ΚΑΙ ΓΥΑΛΙΣΤΕΡΟ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Αμαρτωλή σοκολάτα, φρούτα στο χρώμα του έρωτα και ακαταμάχητη κρέμα σε έναν γλυκό συνδυασμό. Φυσικά σε σχήμα καρδιάς. Ιδανικό επιδόρπιο μετά από ένα απολαυστικό εορταστικό γεύμα για δύο. Η κατάλληλη στιγμή να ανταλλάξετε τα δώρα σας…




ΥΛΙΚΑ (για το παντεσπάνι)

5 αυγά
125 γραμ. ζάχαρη
65 γραμ. αλεύρι
65 γραμ. κορν φλάουρ (για σοκολατένιο αντικαθιστάτε 35 γραμ. κορν φλάουρ με κακάο)



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χωρίζετε τα αυγά σε ασπράδια και κρόκους. Τοποθετείτε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια και τα χτυπάτε σε σφιχτή μαρέγκα μαζί με τη ζάχαρη. Έπειτα ρίχνετε τους κρόκους και ανακατεύετε στιγμιαία το μίγμα. Ρίχνετε σταδιακά τα κοσκινισμένα στερεά υλικά και ανακατεύετε καλά με μια μαρίζ για να μην κάτσει το αλεύρι στον πάτο. Στρώνετε ένα ταψί με λαδόκολλα και ρίχνετε επάνω το μίγμα σας απλώνοντας το  ισόπαχα με πάχος μισό εκατοστό περίπου. Ψήνετε στους 175οC για 10 λεπτά. Μόλις ψηθεί το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει καλά. 



ΥΛΙΚΑ (για την γέμιση)

300 γραμ. τυρί κρέμα
100 γραμ. κρέμα γάλακτος
20 γραμ. άχνη ζάχαρη
1/2 κ.γ. έλαιο βανίλιας
1 κονσέρβα βύσσινα (εναλλακτικά φρέσκες φράουλες σε κομμάτια ή βατόμουρα)
1 κ.σ. κορν φλάουρ



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε το μισό σιρόπι από τα βύσσινα με το κορν φλάουρ και το βράζετε,  ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να δέσει. Έπειτα, το κατεβάζετε από τη φωτιά, ρίχνετε τα βύσσινα μέσα και το αφήνετε να κρυώσει. Την άλλη μισή ποσότητα από το σιρόπι θα την χρησιμοποιήσετε για να σιροπιάσετε το παντεσπάνι.

Για να φτιάξετε την κρέμα χτυπάτε το τυρί κρέμα σε ένα μπολ να μαλακώσει και προσθέτετε την άχνη και την βανίλια και ανακατεύετε με μια μαρίζ. Στο κάδο του μίξερ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί. Ρίχνετε την σαντιγί στο τυρί κρέμα και ανακατεύετε με την μαρίζ να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Τοποθετείτε το μπολ στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσετε.




ΣΥΝΘΕΣΗ

Με το κουπ-πατ καρδούλα κόβετε κομμάτια από το παντεσπάνι. Ανάλογα με το μέγεθος του κουπ-πατ θα σας βγουν 3-4 πάστες. Για την κάθε πάστα θέλουμε 3 κομμάτια παντεσπάνι.

           Φτιάχνετε ένα σιρόπι με 200 γραμ. ζάχαρη και 100 γραμ. νερό. Μόλις αρχίσει να βράζει μετράτε 2 λεπτά και το κατεβάζετε από τη φωτιά. Τοποθετείτε το πρώτο στρώμα από το παντεσπάνι και το σιροπιάζετε καλά με το σιρόπι που φτιάξατε, το σιρόπι από το βύσσινο και προαιρετικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και λίγο αλκοόλ. Απλώνετε ένα στρώμα από την κρέμα και τα βύσσινα. Στρώνετε το δεύτερο παντεσπάνι και το σιροπιάζετε καλά. Βάζετε κι άλλη κρέμα και βύσσινα και κλείνετε με το τρίτο κομμάτι από το παντεσπάνι το όποιο σιροπιάζετε επίσης καλά. Καλύπτετε περιμετρικά την κάθε πάστα με ελάχιστη κρέμα ώστε όταν ρίξουμε το γλάσο σοκολάτας να μην μας δημιουργήσει εξογκώματα στην επιφάνεια. Βάζετε τις πάστες στην κατάψυξη για 3 ώρες τουλάχιστον.



ΥΛΙΚΑ (για το γλάσο σοκολάτας)

125 γραμ. νερό
225 γραμ. ζάχαρη
150 γραμ. κουβερτούρα
30 γραμ. κακάο
65 γραμ. κρέμα γάλακτος
10 γραμ. φύλλα ζελατίνης



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζετε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό να μαλακώσουν. Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε το νερό με τη ζάχαρη να βράσουν μέχρι τους 104οC και έπειτα αποσύρετε από τη φωτιά. Ρίχνετε τα κομμάτια της κουβερτούρας και ανακατεύετε με ένα χτυπητήρι μέχρι να λιώσουν. Ρίχνετε το κακάο συνεχίζοντας το ανακάτεμα και προσθέτετε και την κρέμα γάλακτος. Αφήνετε το μίγμα να πέσει στους 60οC και ρίχνετε μέσα τα φύλλα ζελατίνης ανακατεύοντας για να διαλυθούν καλά. Περνάτε το μίγμα από σουρωτήρι και το αφήνετε να φτάσει στους 30οC.

 Βγάζετε τις πάστες από την κατάψυξη, τις τοποθετείτε πάνω σε σχάρα η οποία βρίσκεται πάνω από ένα ταψί όπου θα συγκεντρωθεί το γλάσο που θα τρέξει από τις πάστες. Ρίχνετε αρκετό από το γλάσο πάνω στις πάστες προσέχοντας να καλυφθούν καλά τα πλαϊνά. Βάζετε τις πάστες με την σχάρα και το ταψί στο ψυγείο για 5-6 ώρες. Τις σερβίρετε με φρέσκα φρούτα ή σαντιγί.





Pastry Maker

Ακολουθήστε με στα social media.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου