ΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΒΥΣΣΙΝΑ

Η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου πλησιάζει και οι επόμενες αναρτήσεις και συνταγές είναι αφιερωμένες στους ερωτευμένους. Γλυκά σε σχήμα καρδιάς, με κόκκινα φρούτα, με σοκολάτα και γλάσο πρωταγωνιστούν σε αυτή τη γιορτή. Για να ξεκινήσει γιορτινά η μέρα με το ταίρι σας, φτιάξτε τα γευστικά, εύκολα και γρήγορα πιτάκια με βύσσινο σε σχήμα καρδιάς.





ΥΛΙKA

400 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γραμ. βούτυρο
20 γραμ. ζάχαρη άχνη
6 κουταλιές παγωμένο νερό
1 πρέζα αλάτι
1 κονσέρβα βύσσινα
1 ασπράδι αυγού



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κοσκινίζετε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη άχνη και το αλάτι. Κόβετε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και το προσθέτετε στο μπολ. Με τα ακροδάχτυλα τρίβετε το βούτυρο με το αλεύρι μέχρι να έχετε ένα ψιχουλιαστό μίγμα. 




Ρίχνετε κουταλιά κουταλιά το νερό και ζυμώνετε μέχρι να έχετε μία εύπλαστη ζύμη. Την τυλίγετε με μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο για μισή ώρα. Όταν περάσει ο χρόνος, τη βγάζετε από το ψυγείο, αλευρώνετε τον πάγκο σας και την ανοίγετε με τον πλάστη σας σε λεπτή ζύμη. Με τη βοήθεια ενός κουπ-πατ μπορείτε να κόψετε το επιθυμητό σχήμα. Στα μισά πιτάκια κάνετε ένα άνοιγμα στο κέντρο. Τα άλλα μισά τα αλείφετε με το ασπράδι αυγού και βάζετε στο κέντρο 3-4 βύσσινα χωρίς σιρόπι. Σκεπάζετε με τα πιτάκια με το άνοιγμα και σφραγίζετε περιμετρικά με ένα πηρούνι.  Ψήνετε στους 175οC για 20 με 30 λεπτά.




Tip: Προαιρετικά, μπορείτε για ένα πιο χρυσαφένιο χρώμα, να αλείψετε τα πιτάκια σας με αυγό και  να τα πασπαλίσετε με κρυσταλλική ζάχαρη ή αλεσμένο αμύγδαλο πριν από το ψήσιμο.






Pastry Maker

Ακολουθήστε με στα social media.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου