ΕΥΚΟΛΗ MOUSSE ΜΕ 2 ΥΛΙΚΑ

Το πιο εύκολο και απλό γλύκισμα είναι πλέον γεγονός. Με δύο υλικά μόνο μπορείτε να φτιάξετε αυτήν την βελούδινη και γευστική μους σοκολάτας. Εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας σερβίροντας την σε ποτήρια, διακοσμώντας την με φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα, μπισκότα, ξηρούς καρπούς , καραμέλες ή ό,τι άλλο ταιριάζει στα γούστα σας. Μπορείτε να την αρωματίσετε και να της δώσετε συγκεκριμένη γευστική ταυτότητα χρησιμοποιώντας έλαια ή αλκοολούχα ποτά όπως λικέρ, κονιάκ, ουίσκι ή ρούμι. Όπως και να την προτιμήσετε, το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτή η μους θα ξετρελάνει τους απανταχού λάτρεις της σοκολάτας.




ΥΛΙΚΑ (για 4 ποτήρια ή μπολ)

400 γραμ. κρέμα γάλακτος
200 γραμ. κουβερτούρα
(ναι μόνο αυτά τα δύο υλικά)




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κομματιάζετε την κουβερτούρα και την τοποθετείτε σε ένα μπολ. Ζεσταίνετε τη μισή ποσότητα της κρέμας γάλακτος και λίγο πριν βράσει την κατεβάζετε από τη φωτιά και την ρίχνετε πάνω στην κομματιασμένη κουβερτούρα. Περιμένετε ένα λεπτό να μαλακώσει η σοκολάτα και έπειτα την ανακατεύετε με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα σας (ganache).

 Έπειτα, χτυπάτε με το μίξερ σας την άλλη μισή ποσότητα της κρέμας γάλακτος μέχρι να αποκτήσει την υφή γιαουρτιού (δε θέλουμε να γίνει σφιχτή σαντιγί). Ρίχνετε την ganache μέσα στην χτυπημένη κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας απαλά για να ομογενοποιηθεί η μους. Σε αυτό το σημείο μπορείτε να προσθέσετε το έλαιο ή το αλκοολούχο ποτό της επιλογή σας.

Μοιράζετε το μίγμα σας σε ψηλά ποτήρια ή μπολάκια και τα βάζετε στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον. Αφού σφίξει η μους μπορείτε να την διακοσμήσετε με τα υλικά της επιλογής σας.






Pastry Maker

Ακολουθήστε με στα social media.

1 σχόλιο:

  1. Υπέροχη μους,τρομερά εύκολη ... ότι πρέπει για ξαφνικές επισκέψεις. Την έχω φτιάξει πολλές φορές.Με ό,τι και να την έχω γαρνίρει (φρούτα εποχής,twix,maltesers,σιρόπι) ήταν καταπληκτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή