CAKE ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΜΕ ΠΑΠΑΡΟΥΝΟΣΠΟΡΟ ΚΑΙ ΒΑΤΟΜΟΥΡΑ

Η ιδέα της παρακάτω συνταγής μού ήρθε όταν μου έφεραν φρεσκοκομμένα λεμόνια από κήπο. Το γλάσο ταιριάζει απόλυτα με την γεύση του λεμονιού και δίνει μια ιδιαίτερη νότα στο γευστικό αποτέλεσμα. Είναι ιδανικό για πρωινό ή σαν συνοδευτικό του απογευματινού καφέ σας. Ένα υπέροχο κέικ που θα σας εντυπωσιάσει και θα σας συνεπάρει.




ΥΛΙΚΑ (για το κέικ)

400 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γραμ. στραγγιστό γιαούρτι
180 γραμ. ζάχαρη
3 αυγά
100 γραμ. ελαιόλαδο
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα από δύο ακέρωτα λεμόνια
½ κ.γ. έλαιο βανίλιας
2 κ. σ. παπαρουνόσπορος (προαιρετικό)
1 φλιτζάνι φρέσκα ή κατεψυγμένα βατόμουρα ή μύρτιλλα (προαιρετικό)


ΥΛΙΚΑ (για το γλάσο)

125 γραμ. τυρί κρέμα
125 γραμ. ζάχαρη άχνη
Χυμός από ένα λεμόνι




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινάτε πλένοντας και τρίβοντας τα λεμόνια στον ψιλό τρίφτη. Βάζετε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη, τα αυγά και την βανίλια και τα χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα να αφρατέψουν. Προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού, το γιαούρτι, το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι κουταλιά κουταλιά  συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Με μια σπάτουλα ενσωματώνετε τον παπαρουνόσπορο, στη συνέχεια το ελαόλαδο και τέλος τα βατόμουρα με προσοχή να μην διαλυθούν.

Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μία ορθογώνια φόρμα, ρίχνετε το μίγμα και το ψήνετε για 1 ώρα περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC ή μέχρι να πάρει ένα ωραίο καφέ χρώμα στην επιφάνεια και να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι από το κέντρο του κέικ.

Αφού βγάλετε το κέικ από τον φούρνο το αφήνετε να κρυώσει 10 λεπτά, το ξεφορμάρετε και μπορείτε προαιρετικά να το περιχύσετε με σιρόπι που έχετε φτιάξει από το χυμό ενός λεμονιού που βράσατε με 50 γραμ. ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Όταν κρυώσει εντελώς το κέικ φτιάχνετε το γλάσο ανακατεύοντας σε ένα μπολ με το χτυπητήρι το τυρί κρέμα, την άχνη και το χυμό λεμονιού. Περιχύνετε με αυτό το κέικ σας και το στολίζετε με φέτες λεμονιού και βατόμουρα.





Pastry Maker

Ακολουθήστε με στα social media.

2 σχόλια:

  1. Εκπληκτική συνταγή,εύκολη, τέλειο το κέικ!! Μη φοβηθείτε αν σας βγει σφιχτό το μείγμα, αφρατεύει με το ψήσιμο. Το έφτιαξα και δεν έμεινε ψίχουλο. Μπράβο στον pastry chef!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή