CHEESECAKE BROWNIES

Οι λάτρεις της σοκολάτας και του cheesecake βρήκαν τον συνδυασμό που έψαχναν. Σοκολατένια cheesecake brownies, ένας συνδυασμός γεύσεων που δεν αφήνει κανέναν ουρανίσκο ανικανοποίητο. Μπορείτε να αντικαταστήσετε το αμύγδαλο με καρύδια. Επίσης μπορείτε να παραλείψετε το μίγμα τυριού και να προσθέσετε στα brownies σας, αφού κρυώσουν, παγωτό βανίλια.




ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ BROWNIES
300 γραμ. κουβερτούρα κομμένη
125 γραμ. βούτυρο
150 γραμ καστανή ζάχαρη
75 γραμ. αμυγδαλόψιχα αλεσμένη
75 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 αυγά
Αμύγδαλο χοντροαλεσμένο (προαιρετικά)


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ CHEESECAKE
300 γραμ. τυρί κρέμα
75 γραμ. ζάχαρη
1 αυγό
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βουτυρώνετε  δύο στρόγγυλα ταψάκια των 20 εκ. η ένα ορθογώνιο 28x20 εκ., τα καλύπτετε με λαδόκολλα και βουτυρώνετε και το χαρτί. Λιώνετε σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα (στη μέγιστη απόδοση για 1,5 με 2 λεπτά) το βούτυρο μαζί με την σοκολάτα ανακατεύοντας με μια μαρίζ.
            Στο μίξερ χτυπάτε την ζάχαρη με το αλεύρι, την αμυγδαλόψιχα και τα 3 αυγά μέχρι να γίνουν μια κρέμα. Προσθέτετε το μίγμα σοκολάτας-βουτύρου συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Αν θέλετε ρίχνετε και το χοντροαλεσμένο αμύγδαλο και ανακατεύετε  με μια μαρίζ.
            Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε το τυρί κρέμα με το αυγό, τη ζάχαρη και την βανίλια μέχρι να έχετε ένα λείο μίγμα. Μοιράζετε το μίγμα της σοκολάτας στα ταψάκια και ρίχνετε από πάνω, σε διάφορα σημεία, το μίγμα τυριού με ένα κουτάλι.
    
        


         Με ένα μαχαίρι με στρογγυλεμένη μύτη αναμειγνύετε τη σοκολάτα με το τυρί κρέμα δημιουργώντας γραμμώσεις. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ο C για 30 λεπτά ή ώσπου τα brownies να είναι πολύ μαλακά στο κέντρο (μην φοβηθείτε και τα παραψήσετε). Μόλις ψηθούν τα βγάζετε από το φούρνο και αφού κρυώσουν εντελώς τα βγάζετε από τα ταψάκια, τα κόβετε και είστε έτοιμοι να τα απολαύσετε.



Pastry Maker

Ακολουθήστε με στα social media.

Related Posts:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου