ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ CAKE ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΜΕ CRANBERRIES ΚΑΙ ΡΟΖ ΠΙΠΕΡΙ

Ένα απόγευμα ήθελα να φτιάξω ένα κέικ για να το απολαύσω το πρωί. Κοίταξα τα υλικά μου και είδα ότι είχα ένα πορτοκάλι και κάτι cranberries οπότε αποφάσισα να τα αξιοποιήσω σε αυτό το κέικ που όπως θα δείτε κρατάει την υγρασία του στο εσωτερικό.


ΥΛΙΚΑ
125 γραμ. βούτυρο
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη (περίπου 180 γραμ.)
1/3 φλιτζανιού χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
2 αυγά
2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
λίγο ροζ πιπέρι σε κόκκους
μία χούφτα αποξηραμένα cranberries


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αλείφετε με λίγο βούτυρο μία μακρόστενη φόρμα για κέικ και την αλευρώνετε. Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς. Στη συνέχεια, ρίχνετε στο μπολ του μίξερ το βούτυρο και το χτυπάτε για λίγο να αφρατέψει. Προσθέτετε τη ζάχαρη και τα χτυπάτε στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Χαμηλώνετε την ένταση του μίξερ και ρίχνετε το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού και ένα ένα τ' αυγά εναλλάξ με το αλεύρι. Συνεχίζετε το χτύπημα ,μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτετε το ροζ πιπέρι και τα cranberries στο μείγμα και ανακατεύετε με μία μαρίζ. Αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα και την βάζετε στον προθερμασμένο φούρνο. Ψήνετε το κέικ στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου δοκιμάζοντας να βάλετε ένα μαχαίρι στο κέντρο του κέικ και αν αυτό βγαίνει καθαρό τότε το κέικ σας είναι έτοιμο. Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε 10 λεπτά και μετά το ξεφορμάρετε. Αφού κρυώσει, το πασπαλίζετε με άχνη και συνοδεύετε το καφέ ή το τσάι σας.

Pastry Maker

Ακολουθήστε με στα social media.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου