ΤΟΥΡΤΑ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΟ

Ψάχνετε μια εύκολη συνταγή για γλυκό με απλά υλικά και υπέροχη γεύση; Είστε λάτρεις της σοκολάτας; Ιδού η συνταγή που περιμένατε! Μέρες που είναι, μπορείτε να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας με μια τούρτα που θα λατρέψουν.





ΥΛΙΚΑ (για τούρτα 20 εκ.)
150 γραμ. μπισκότο σε σκόνη (digestive, oreo, πτι μπερ κτλ.)
70 γραμ. βούτυρο λιωμένο
Ξύσμα από μισό πορτοκάλι (προαιρετικό)
400 γραμ. κρέμα γάλακτος
200 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλέθετε τα μπισκότα σας μέχρι να γίνουν σκόνη και τα βάζετε σε ένα μπολ. Λιώνετε το βούτυρο και το ρίχνετε στα μισκότα μαζι με το ξύσμα του πορτοκαλιού. Ανακατεύετε καλά το μίγμα μέχρι να δείτε να βρέχεται όλο το μπισκότο. Το στρώνετε ομοιόμορφα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. με τη βοήθεια ενός κουταλιού. Το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμαστεί η μους.

Για τη μους χωρίζετε την κρέμα γάλακτος στη μέση. Τη μισή τη βάζετε σε μία κατσαρόλα να βράσει, και την άλλη μισή τη βάζετε σε ένα μπολ και τη χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να έχετε μια κρέμα σαν γιαούρτι (δεν θέλουμε σφιχτή σαντιγί).

Τοποθετείτε την κομμένη κουβερτούρα σε ένα μπολ και μόλις αρχίσει να βράζει η κρέμα γάλακτος, αποσύρουμε την κατσαρόλα και την ρίχνουμε πάνω στην κουβερτούρα. Αφήνουμε ένα λεπτό να μαλακώσει η σοκολάτα και έπειτα με μια μαρίζ ανακατεύουμε απαλά μέχρι να λιώσει τελείως φτιάχνοντας μία ganache.

Ρίχνετε την ganache μέσα στο μπολ με την χτυπημένη κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα δύο μίγματα. Βγάζετε το τσέρκι από το ψυγείο, ρίχνετε την μους και ξαναβάζετε την τούρτα σας μέσα στο ψυγείο για 3-4 ώρες ή για ένα ολόκληρο βράδυ. 




Tip: Για να ξεφορμάρετε την τούρτα σας:  α) αν χρησιμοποιήσετε τσέρκι με σούστα τότε απλώς ανοίξτε προσεκτικά το τσέρκι και αφαιρέστε το, β)αν είναι απλό τσέρκι μπορείτε να το ζεστάνετε ελάχιστα περιμετρικά με το φλόγιστρο ή με το σεσουάρ και αφαιρέστε προσεκτικά.




Μπορείτε να διακοσμήσετε την τούρτα σας με κακάο, φρέσκα βατόμουρα, λίγο τριμμένο μπισκότο ή με φλούδες σοκολάτας (μπορείτε να το πετύχετε χρησιμοποιώντας το εργαλείο ξεφλουδίσματος). Επίσης μπορείτε να το σερβίρετε και σκέτο.





Pastry Maker

Ακολουθήστε με στα social media.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου