ΕΥΚΟΛΟ BANANA CAKE

 Έχετε μπανάνες που έχουν ωριμάσει αρκετά και δεν ξέρετε τι να τις κάνετε; Σας έχω τη λύση! Ένα υπέροχο κέικ με μπανάνα και κανέλα, ιδανικό συνοδευτικό με τον απογευματινό καφέ σας. Μία εύκολη συνταγή με εντυπωσιακό αποτέλεσμα και εξαιρετική γεύση. Χρησιμοποιούμε αλεύρι για όλες τις χρήσεις όποτε το κέικ μας δεν φουσκώνει ιδιαίτερα. Μπορείτε όμως να το αντικαταστήσετε  με αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.





ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΠΑΝΑΝΕΣ

1-2 ώριμες  μπανάνες
25 γραμ. βούτυρο
2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
1 πρέζα γαρύφαλλο τριμμένο


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΪΚ

75 γραμ. βούτυρο
85 γραμ. ζάχαρη
1 αυγό
180 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Μισό φλυτζάνι γάλα
Μισό φλιτζάνι σταφίδες
2 κ.γ. κανέλα
Λίγη βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βουτυρώνετε τον πάτο μιας φόρμας με διάμετρο 20 εκ. και σκεπάζετε με ένα δίσκο λαδόκολλας  ίδιας διαμέτρου βουτυρώνοντας το χαρτί και τα πλαϊνά. Προετοιμάζετε τις μπανάνες κόβοντάς τες σε λεπτές στρόγγυλες φέτες και τις απλωνετε τη μία δίπλα στην άλλη ώστε να σκεπάζουν τον πάτο. Αν θέλετε πιο έντονη γεύση μπανάνας κάνετε και δεύτερη σειρά. Λιώνετε το βούτυρο και το ρίχνετε πάνω από τις μπανάνες  και πασπαλίζετε με την καστανή ζάχαρη και το τριμμένο γαρύφαλλο.

Στον κάδο του μίξερ ρίχνετε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάτε να αφρατέψουν. Προσθέτετε το αυγό και συνεχίζετε το χτύπημα. Ρίχνετε το γάλα, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και την βανίλια και προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι συνεχίζοντας το ανακάτεμα για 5 λεπτά. Με μια σπάτουλα ενσωματώνετε τις σταφίδες μέσα στο μειγμά και έπειτα το ρίχνετε πάνω στις μπανάνες. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175οC για 45’, μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσοκάστανο χρώμα και να βγαίνει καθαρή η οδοντογλυφίδα. Το βγάζετε από το φούρνο, περιμένετε 10’ και το ξεφορμάρετε αναποδογυρίζοντάς το σε μια πιατέλα αφαιρώντας το χάρτι από την επιφάνεια του κέικ. Όπως βλέπετε οι μπανάνες δημιουργούν ένα ωραίο και εντυπωσιακό αποτέλεσμα.




Αφού κρυώσει μπορείτε προαιρετικά να ανακατέψετε μισό φλιτζάνι άχνη ζάχαρη με  1κ.γ γάλα και χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι να το ρίξετε πάνω από το κέικ σας με μορφή γραμμών.



        

Pastry Maker

Ακολουθήστε με στα social media.

2 σχόλια: