DEVIL'S CAKE ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

Devils Cake ή αλλιώς το διαβολικά σοκολατένιο κέικ είναι ένα κλασσικό αμερικάνικο γλυκό το οποίο δημιουργήθηκε σαν αντίποδας στο λευκό Angels Cake. Σκούρο, σκοτεινό, όπως αρμόζει σε ένα κέικ με τέτοιο όνομα, έχει δυνατή γεύση και συμπαγή και συνάμα ανάλαφρη υφή. Το άγλυκο κακάο καλής ποιότητας προσδίδει βαθύ χρώμα και έντονο άρωμα και γεύση. Συνδυάζεται ιδανικά με μια κρέμα πορτοκαλιού καθώς έρχεται σε αντίθεση με τις γεύσεις του κέικ.


Εγώ έφτιαξα το κέικ σε μια φόρμα 30 εκ. Εσείς μπορείτε να το φτιάξετε σε 2 ταψάκια των 20 εκ. και να μοιράσετε την κρέμα στα δύο, τοποθετώντας τη μισή ανάμεσα στα δύο στρώματα και την υπόλοιπη σαν επικάλυψη. Επίσης μπορείτε να παραλείψετε την κρέμα και να το συνοδεύσετε με γλάσο σοκολάτας, παγωτό ή απλώς ζάχαρη άχνη και κόκκινα φρούτα. Όπως και να το προτιμήσετε το σίγουρο είναι ότι θα το λατρέψετε και θα το φτιάχνετε συνέχεια αφού είναι εύκολο, γρήγορο και φτιαγμένο με απλά υλικά.




ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ ΤΟ CAKE)

125 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
250 γραμ. ζάχαρη
2 αυγά
85 γραμ. σκούρο άγλυκο κακάο
125 γραμ. καυτό νερό
215 γραμ. αλεύρι σκληρό
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 πρέζα αλάτι
250 γραμ. γάλα
2 κ.γ. λευκό ξίδι
1/2 κ.γ. έλαιο βανίλιας




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτετε ένα ένα τα αυγά και τη βανίλια συνεχίζοντας το χτύπημα.

Αναμιγνύετε το κακάο με το νερό για να πάρετε μια ομοιόμορφη πάστα και τη ρίχνετε στο μίξερ.

Κοσκινίζετε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Ρίχνετε το ξίδι μέσα στο γάλα για να ξινίσει. Ρίχνετε εναλλάξ τα στερεά υλικά και το γάλα καθώς ανακατεύετε, τελειώνοντας με τη τελευταία δόση από το αλεύρι.

Ρίχνετε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί και ψήνεται σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για μισή ώρα ή μέχρι να πιέζετε ελαφρά την επιφάνεια του κέικ και να επανέρχεται πίσω. Το αφήνετε δέκα λεπτά εκτός φούρνου και το ξεφορμάρετε. Περιμένετε να κρυώσει εντελώς.






ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ)

200 γραμ. στραγγιστό γιαούρτι πλήρες
150 γραμ. ζαχαρούχο γάλα
Χυμός και ξύσμα από ένα πορτοκάλι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά με έναν αυγοδάρτη μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Το βάζετε στο ψυγείο κάποιες ώρες να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί ώστε να έχετε μια σχετικά σφιχτή κρέμα. Την απλώνετε στην επιφάνεια του κέικ ή προσθέτετε μία μεγάλη κουταλιά πάνω από κάθε κομμάτι.



Pastry Maker

Ακολουθήστε με στα social media.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου