ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ CAKE ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ, ΧΟΥΡΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


Ποιος είπε ότι την περίοδο της νηστείας δεν μπορούμε να φάμε ένα γλυκό; Ας είμαστε ειλικρινείς, είναι πολλές οι μέρες για να μπορέσουμε να αντέξουμε χωρίς γλυκό. Γι’ αυτό έχουν κυκλοφορήσει πολλές νηστίσιμες συνταγές. Εγώ δε θα σας δείξω άλλη μια τέτοια συνταγή, αλλά την ΑΠΟΛΥΤΗ συνταγή που θα φτιάχνετε και σε περιόδους μη νηστείας. Πρόκειται για ένα σοκολατένιο υγρό κέικ, με πλούσια αρώματα και γεύσεις. Έχω προσθέσει ψιλοκομμένα καρύδια και χουρμάδες που έρχονται σε πλήρη συμφωνία με το πορτοκάλι που περιέχει το κέικ και το γλάσο σοκολάτας. Φυσικά μπορείτε να βάλετε τους ξηρούς καρπούς και τα αποξηραμένα φρούτα της αρεσκείας αλλά μπορείτε να το απολαύσετε και σκέτο. Είναι εύκολο, γρήγορο και με απλά υλικά. Θα εκπλαγείτε με το πόσο εύκολα το φτιάχνετε και πάνω απ’ όλα με την γεύση του.






ΥΛΙΚΑ

100 γραμ. ελαιόλαδο
150 γραμ. σπορέλαιο
100 γραμ. καστανή ζάχαρη
150 γραμ. λευκή ζάχαρη
500 γραμ. χυμό πορτοκαλιού
400 γραμ. αλεύρι σκληρό
5 κ.σ. κακάο
1 κ.σ. μαγειρική σόδα
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. έλαιο βανίλιας
1 κ.γ. αλάτι
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 φλ. καρύδια
1 φλ. χουρμάδες






Σε ένα μπολ χτυπάτε με το μίξερ χειρός τα λάδια με τα δύο είδη ζάχαρης. Προσθέτετε τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, τη βανίλια, τη σόδα, το αλάτι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το περισσότερο αλεύρι (κρατάτε μισό φλιτζάνι) και ανακατεύετε καλά.

Κόβετε τα καρύδια και τους χουρμάδες και τα ανακατεύετε με το αλεύρι που κρατήσατε. Αυτό το κάνετε για να μην κάτσουν όλα στον πάτο του κέικ. Έπειτα τα προσθέτετε στο μείγμα και ανακατεύετε καλά με μια σπάτουλα.






Λαδώνετε και αλευρώνετε μια φόρμα με σούστα 20-22 εκ. και ρίχνετε το μείγμα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 50-60 λεπτά, μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα από το κέντρο του κέικ.

Το βγάζετε από τον φούρνο και ετοιμάζετε το γλάσο όσο είναι ακόμα ζεστό.






ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ)


200 γραμ. κουβερτούρα υγείας
50 γραμ. μαργαρίνη
1 κ.σ. γλυκόζη
1 κ.σ. σπορέλαιο
1 κ.σ. κονιάκ





ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λιώνετε την κουβερτούρα με τη μαργαρίνη σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα. Προσθέτετε το σπορέλαιο, το κονιάκ και τη γλυκόζη και ανακατεύετε καλά με μια σπάτουλα. Περιχύνετε το κέικ, φροντίζοντας να σκεπαστεί καλά η επιφάνειά του. Το αφήνετε να κρυώσει εντελώς, το γαρνίρετε με καρύδια και σερβίρετε.






Pastry Maker

Ακολουθήστε με στα social media.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου