TRIFLE ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΜΕΝΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ, ΚΡΕΜΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Τα Χριστούγεννα πέρασαν, ήρθε και το 2018 και εύχομαι να είναι μια υπέροχη χρονιά για όλους, με υγεία και ευημερία. Σήμερα θα ασχοληθώ με το θέμα των περισσευούμενων χριστουγεννιάτικων γλυκών και συγκεκριμένα με τα μελομακάρονα και πώς μπορούμε να τα ενσωματώσουμε σε ένα άλλο γλυκό. Θα φτιάξω ένα trifle με βάση από μελομακάρονα, βελούδινη κρέμα γιαουρτιού αρωματισμένη με πορτοκάλι και θα ολοκληρώσω τη σύνθεση με τις αγαπημένες μου σοκολατένιες ρυζομπαλίτσες. Μπορείτε φυσικά να παραλείψετε τον χυμό πορτοκαλιού μέσα στην κρέμα και να απλώσετε μαρμελάδα πορτοκάλι στην επιφάνεια του γλυκού. Προτείνω το πορτοκάλι γιατί υπάρχει μέσα στα μελομακάρονα και ταιριάζει απόλυτα με τα μπαχαρικά τους. Είναι ένα αρκετά ελαφρύ γλυκό, γεμάτο γεύση και αρώματα.




*Εναλλακτικά μπορείτε να φτιάξετε ένα cheesecake ψυγείου ακολουθώντας την συνταγή μου ΕΔΩ , αντικαθιστώντας τα μπισκότα με τα μελομακάρονα και το βύσσινο με μαρμελάδα πορτοκάλι.




ΥΛΙΚΑ (για 4 ατομικά trifle)

8-10 μελομακάρονα
300 γραμ. γιαούρτι 2%
200 γραμ. τυρί κρέμα light
200 γραμ. ζαχαρούχο γάλα
Χυμό και ξύσμα από 2 πορτοκάλια
Καρύδια και ρυζομπαλίτσες για τη διακόσμηση




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινάτε φτιάχνοντας την κρέμα. Ανακατεύετε με ένα χτυπητήρι το γιαούρτι, το τυρί κρέμα, το ζαχαρούχο γάλα, το χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού μέχρι να πάρετε μια ρευστή κρέμα (θα σφίξει στο ψυγείο).








Θρυμματίζετε τα μελομακάρονα και τα τοποθετείτε σε 4 ποτήρια, πιέζοντάς τα ελαφρά για να φτιάξετε μια ενιαία βάση. Το μέλι που περιέχουν θα βοηθήσει σε αυτή τη διαδικασία. Μοιράζετε την κρέμα και τοποθετείτε τα ποτήρια στο ψυγείο για 4-5 ώρες.

Μόλις σφίξει η κρέμα μπορείτε να γαρνίρετε με καρύδια, ρυζομπαλίτσες, μαρμελάδα πορτοκάλι, γκανάς σοκολάτας ή μέλι.





Pastry Maker

Ακολουθήστε με στα social media.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου